Miehen intohimo

 

Kun talvi saapuu, miehen sormet alkavat syyhytä. Hän odottaa pientä pakkaskeliä ja sopivaa määrää tietynlaista lunta. Kun em. olosuhteet ovat kohdallaan, hän päästää itsensä irti. Matot hankeen!

Nyt oli se päivä. Hän vei kaikki matot lumeen, polki niitä siellä, käänsi ja taas talloi niitä lumessa. Jätti vielä hankeen. Välillä hän kävi siivoamassa. Hupsis - siinä tuli joulusiivous tehtyä samalla. 

Mies kantoi matot yksitellen tamppaustelineelle ja hakkasi niistä lumet ja viimeisetkin pölyt pois. Vei ne sitten sisälle ja asetteli paikoilleen. Lopputuloksena siisti ja erittäin raikas koti.

Minäkään en ollut joutilaana vaan samaan aikaan sahasin polttopuita, niitä ohkaisempia.

Ja sahattavissa puissa näin taas jotain pientä, kaunista ja mielenkiintoista.


Ulkotöiden lomassa helppo pikaruoka; painelin lanttulaatikkoon makkaran paloja ja uuniin.

Kommentit

  1. Ymmärrän miehesi intohimon. Tein itse samalla tavoin viime viikolla, kun en uskaltanut luottaa jouluviikon lumitilanteeseen.
    Jänniä yksityiskohtia sahausurakan puitteissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Between! Pikkuruisia taideteoksia on näköjään löydettävissä jopa polttopuista.

      Poista
  2. Minustakin mattojen tallaus lumessa on todella hauska tapa siivota. Ihanan toimelias mies sinulla.
    Mainio tuo pikaruokaohje, kiitos! Ostinkin juuri lanttulaatikon - se on niin hyvää. Tuo onkin hyvä keino saada koko ruoka tehtyä samassa vuoassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Lanttulaatikko on todella hyvää.

      Poista
  3. Kerrassaan mainio postaus. Kiitos!
    Lumessa tampataan mattoja täälläkin ja nyt on ollut ihanaa, pehmeää, puhdasta lunta yllin kyllin. Kuvan vihreä matto on muuten todella kaunis.
    Onpa näppärä pikaruokaresepti. :) Myös peruna-, bataatti- tai porkkanalaatikkoa voisi käyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara! Minustakin matto on kivan raikkaan vihreä. Tosiaankin, muitakin laatikoita voi käyttää samoin kuin käytin lanttulaatikkoa. Myös lisukkeita voi vaihdella; upottaa perunalaatikkoon vaikka lihapullia.

      Poista
  4. Kuivassa pakkaslumessa matot puhdistuvat ja raikastuvat. Myös villapeitteille on hyvä antaa lumessa talvinen lumipesu.

    VastaaPoista
  5. Kiitos, kun nyt useammasta suusta kuulin, että tuollainen mattojen kanssa touhuaminen on normaalia; miehelläni ei siis olekaan mitään hoitoa vaativaa poikkeavuutta 🤣.

    VastaaPoista
  6. Ihana päästää tällainen peto irti 😀 . Meidänkin pitäisi tehdä sama juttu .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu näitä petoja ei kannata pidätellä. Kiitos Nila!

      Poista
  7. Reippaalle miehellesi terveiset. Luin äsken ääneen postauksesi miehelleni. Hän kyllä tamppaa matot, mutta ei ole erikoisemmin innostunut lumipesusta - mutta minä olen.

    Teille tuli vielä tavallistakin raikkaampi koti - ja ihan joulusiivouskin tehtynä! Tuuletus ja tamppaus tekevät terää joka siivouskerta. Talvella pakkasilla olen vienyt mattoja hankeen, joskus jopa sohvatyynyjäkin.

    Onnittelut, teit huiman määrän polttopuita. Harmittavasti en ole opetellut sahaamista, mieheni toistaiseksi hoitaa sen työn sekä kotona että mökillä. Kannan kyllä puut liiteriin ja teen kyllä jotain metsätöitäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa kivasta kommentistasi! En muista tarkalleen mitä kaikkea sain tehdä lapsuudessa isän kanssa metsätöissä ollessa, mutta jotenkin saha ja kassara ovat mieluisia työvälineitä minulle.

      Poista

Lähetä kommentti