Tupa täynnä tuoksua
Voisipa tuoksusta ottaa valokuvan. Tässä olisi ensimmäisenä niin suloinen kuva.
Tein eilen piparitaikinan, josta puolet käytin tänään perinteisiin tassupipareihin ja metsän eläinten pipareihin. Toisen puolen pistin kulhoon, johon lisäsin rasiallisen aprikoosimarmeladia ja silputtua suklaata. Siitä tuli pehmeä kakkutaikina.
Tein toisen kakkutaikinan. Murokakkutaikinaan lisäsin suklaasilppua ja pieneksi paloiksi leikattua taatelia. Taateli oli minusta jotenkin kuivan oloista, löysin kaapista ahvenanmaalaista omenalikööriä, jota kaadoin taatelisilpun päälle. Siinä se sai marinoitua pari tuntia.
Laitoin samaan vuokaan toiseen puolikkaaseen piparitaikinaa ja toiseen päähän taatelitaikinaa. Näin samaan kakkuun tuli kahta eri makua. Tuo kuva ei paljon kerro, se voisi ihan hyvin olla vaikka siperialainen saaristolaisleipä. Mutta eipä ole. Vasen puoli on taatelia ja oikea puoli piparia, rajaa ei kyllä kovin hyvin erota.
Kakku on tylsän mallinen, mutta sen pitää vielä matkustaa, ja tuon muotoinen säilyy helpommin ehjänä. Samasta syystä en ole leikannut kakkua, joten et saa tietää miltä se näyttää sisältä, et ainakaan vielä.
Molempia taikinoita jäi vielä pikkukakkusiksi. Kahdessa alimmaisessa on myös puoliksi kumpaakin taikinaa.
Tassupipareiden kuva on vielä pakko laittaa. Metsän eläinten jouluherkuksi varatuissa pipareissa ei ole suklaata päällä.
Pitääkin tästä lähteä joulua odottamaan.
Onpas maukkaan kuuloisia taikinoita ja herkullisennäköisiä leipomuksia! Suklaa ja piparkakku ovat ihana yhdistelmä. Olisi kyllä kiva, jos blogipostauksiin voisi liittää mukaan tuoksun. :)
VastaaPoistaKiitos kommentistasi tänään. Olen itsekin miettinyt talviunta, ja koska se ei meiltä onnistu, pitää tyytyä muuten hidastamaan vauhtia ja nauttia kotipesän lämmöstä.
Ihanaa joulunalusviikkoa! <3
Kiitos Sara! Juurikin näin; pimeän aika on hidastamista, kotipesästä nauttimista ja voimien keräämistä varten.
PoistaHerkullisen näköiset leipomukset.
VastaaPoistaKiitos Kruunuvuokko!
PoistaLooks yummy ! So different that we do around here...
VastaaPoistaHave a nice day and thanks for the visit !
Anna
Thanks for your visit and comment Anna!
PoistaKivoja herkkuja vähän erilaisia .❤️
VastaaPoistaKiitos Nila!
PoistaNäyttää herkullisilta! Yritän saada tuoksusta vainua ;) Kiva idea laittaa eläimille pipareita :)
VastaaPoistaKiitos Maatuska! Tuoksu säilyy hyvin pitkään myös siinä rasiassa tai purkissa missä pipareita säilyttää.
PoistaEläimille laitan jouluaattona myös porkkanoita, omenoita ja pähkinöitä jonnekin sopivaan kohtaan metsää.
Herkullisilta näyttävät. Kiva idea tehdä yksi kakku kahdella maulla. Pitkulaista on helppo leikata ja siivuista tulee kauniita.
VastaaPoistaKiitos Between! Vielä ei ole maistettu ... Kakun keskimmäinen pala on varmaan mielenkiintoinen, kun siinä on sekaisin molempia makuja.
VastaaPoistaThey all look and sound most delicious Anna 😋
VastaaPoistaThank You Anna!
PoistaNo nyt on hyvän näköinen kattaus!
VastaaPoistaKiitos Saila!
PoistaSinulla on hauskoja ideoita Anna. Luova olet! Herkullista, hyvää joulua!
VastaaPoistaVoi kiitos! Ja kiitos toivotuksesta, hyvää joulua Sinulle!
Poista