Konna piileksii



Kelloköynnöksen kukinnon tipahdettua maahan jäljelle jäävä osakin on hieno taideteos.


Siivoilin yhtä nurkkaa tontistamme ja säikähdin, kun yhtäkkiä ihan lähellä liikahti jotain isoa.
Rupikonnahan siellä lehtien alla piilekseli.

Hetken päästä se päätti lähteä kiipeämään rinteessä ylöspäin. Sen liikehtiminen oli jotenkin vaivalloisen näköistä. Vatsa näytti valtavan isolta.

Illan tullen Ukkoetana tuli jälleen sieniaterialleen. Sen syömiskoreografia oli nyt erilainen. Ehdin nähdä sen hassusti kiepillä, mutta pääsin kuvaamaan vasta kun se oli lähdössä pois.
Se oli syönyt reunoja tuon vaaleanruskean sienen lakista. Kun Ukko oli saanut hinattua itsensä puolen metrin päähän, lännestä lähestyi toinen Ukko, pidempi kuin ensimmäinen.
Odotin jännittyneenä tämän uuden Ukon syömiskuviota. Ja se toimi samoin kuin ensimmäinenkin. Siis taas ruuan päällä ryömimistä kuten edellisessä tekstissänikin. Miksi ne tekevät noin?

Kun se lähti poistumaan sieneltä, niin sekin näytti turhan vaikealta. Näytti siltä  että se taittaa niskansa. Se jotenkin purki kieppinsä peruuttamalla samaa reittiä takaisin.


Mutta sitten se pysähtyi miettimään, ei tainnut tulla vielä vatsa täyteen, ja se palasi sienen reunalle syömään. Jaksoin seurata sitä vielä jonkinaikaa. Mutta se näytti osaavan syödä myös noin, makaamatta ruuan päällä.

Ukkojen touhuja seuratessa ilta oli hämärtynyt niin, että portin vieressä tammen alla olevat aurinkokennovalot olivat syttyneet.

No niin, pitihän se arvata. Tamara vaatimalla vaati, että tähän loppuun pitää laittaa vielä hänen kuvansa saatesanoilla, että hän viihtyy!
 Nyt tiedän myös mitä hän on tuolla pihalla istuskellessaan tehnyt; opiskellut englantia. Hän nimittäin vielä hiuksiaan ylpeästi heilauttaen huikkasi: "Last but not least!".

Kommentit

  1. Tamara :-D
    Rupikonnat osaavat olla vaikuttavia, hienot kuvat! Jännää myös tuo etanoiden syömätapojen tutkiminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Kaikkea pientä ihmeteltävää tuolta ulkoa löytyy.

      Poista
  2. Great pictures ! Great camouflage !
    Have a shinny day !
    Anna

    VastaaPoista
  3. Mahtava rupikonna! Sammkoita ei enää kovin usein näe. Pari päivää sitten Ukkokulta pelasti kellarin rappusilta pikkuisen sammakon vieden sen kasvien alle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Between! Meillä vilistää maassa nyt paljon ihan pikkuruisia ja vähän isompia sammakoita. Harmi, ettei teillä ole niin.

      Poista
  4. Konna osaa olla hyvä leikkimään piiloa. Hepokatti on myös hyvä piiloleikeissä kun kuvaa pitäisi ottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sami niilola! Joo, niinpä onkin, joskus olen yrittänyt saada kuvaa hepokatista, mutta ei toivoakaan onnistumisesta.

      Poista
  5. Hauskasti pääsit seuraamaan ukkoetanan syömispuuhia, kiva kuvasarja. Ukkoetanoita näen pyöräretkilläni metsätiellä silloin tällöin. Ne ovat hyviä etanoita.

    Huh mikä rupikonna! Minäkin näin sellaisen viime viikolla. Se oli änkeytynyt meidän pihassa olevan vesiastian alle. Kun siirsin tyhjentynyttä astiaa, rupikonna tuli näkyville. Onhan se vähän erikoisen näköinen otus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa! Ukkoetanoista on tullut jokailtaiset vieraat, kun sieniä on noussut pihanurmelle. Juu, rupikonnat ovat jotenkin hassuja.

      Poista
  6. Wau miten upeita kuvia jälleen. On kyllä ihmeellistä, miten luonnossa eläimet osaavat sulautua näkymättömiksi. Tuo rupikonna on kyllä muhkea ja suuri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos enkulin käsityöt! Rupikonna osaa hyvin naamioitua. Se oli toisen kerran samassa paikassa, ja vaikka kuinka tarkasti katsoin, en nähnyt, ennenkuin se liikahti.

      Poista

Lähetä kommentti