Palasin (näin pian) puutarhamessuilta

 

Tänä viikonloppuna on Piha & Puutarha -messut Turussa. Melko pienimuotoiset; mainitsemisen arvoisia näytteilleasettajia lähinnä vain Ammattiopisto Livia sekä Flör Kukka ja Puutarha Oy (entinen Kauppila). Oli siellä tietysti myös mm. Hollannista tuotuja sipuleita ja juurakoita, jotka minun silmiin näyttivät yhtä houkuttelevilta kuin ne markkinoilla myytävät kukkuraiset kasat voipaketin kokoisia makeisneliöitä, jotka tuotu vierailta mailta. 

Tämä on tietysti vain minun mielipide. Mutta jos lähtöpiste on lähempänä Helsinkiä kuin Turkua, niin Helsingin messuille kannattaa suunnata, ja ehkä muutenkin .... Olin varautunut viettämään vaikka koko päivän messukeskuksessa puutarhahuumassa, mutta nopeastipa näyttely oli nähty.

Tuo ensimmäinen kuva on Livian osastolta, ja tässä muutama muu kiinnostava samalta osastolta:
Flörin osaston houkutuksia seuraavissa kuvissa:


Kotimatkalle läksin kevein kantamuksin; ostin vain kukkien siemeniä, joilla yritän saada tulevaksi kesäksi kukkaloistoa pihaani.

Sirokannusruohon valitsin, koska pussin esittelytekstissä sanotaan: "... oikea katseenvangitsija kukkapenkkiin, ruukkuun ja kukkakimppuun. Pitkien ja hauraiden varsien päihin muodostuu runsaasti värikkäitä kukkia. Spiraalimainen kasvutapa tekee lajikkeesta täydellisen kumppanin nappimaisille kukille". Uteliaisuuteni heräsi.

Ryhmäsamettikukasta 'Burning Embers' taas kirjoitetaan sen olevan Linnen puutarhasta Uppsalasta. "Hieno leikkokukka, jonka pronssinpunaiset kukat loistavat kuin pienet napit."
Ostoskoriin!

Kommentit

 1. Saa nähdä tuleeko käytyä messuilla . Olen ostanut kahtena vuonna päivänliljan juurakoita ja kaikki oli samanvärisiä vaikka sai valkata eri värisiä . Sanoisin että melkoista huiputusta . Minä ostin huone esikon ja laitoin heti altakasteluruukkuun ja vein mökille . Minulla on hyvin talvehtinut myös sisällä mökissä . Tuo sirokannusruoho vaikuttaa mielenkiintoiselta .Itsellä ei ole mitään kesäkukkia istutukseen .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mm. huone-esikkokokemuksesi kertomisesta!

   Poista
 2. Messuhallimessuista on vaikea saada puutarhatunnelmaa etenkin niiden toffeemyyjien ja mönkkäriosastojen liepeillä. Mutta jos siellä on joku hyvä taimimyyjä, niin sitten voi tehdä todellisia löytöjä. Ainakin aiemmin Turun messuilla on ollut hyviä myyjiä, joilta löytyy harvinaisempia herkkuja, en tiedä, onko enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Flörin lisäksi nyt oli vain paikka, jossa myytiin tuoreita yrttejä ja toinen, jossa oli kevätkukkia, esimerkiksi narsissikasseja tarjolla.
   Käytössä oli vain B- ja C-hallit, joissa B:ssä oli Mökki & Venemessut ja C:ssä puutarhapuolen lisäksi myös jotain vesijettejä ja ... arvaapa mitä ... kansanedustajaehdokkaiden esittelypömpeleitä. Oli muuten vielä tyhjääkin tilaa, joten puutarha-asioita oli korkeintaan puolet C-hallista?!.
   Jotain messunäivettymistä oli mielestäni viime syksyn Kirjamessujen yhteydessä olleilla ruokamessuilla. Jos joku tuli sinne vain niitä varten, niin varmasti pettyi.
   En tiedä miksi näivetystä, jos se nyt oikea havainto on?

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Helsingin messut ovat jääneet monena vuotena väliin, sillä viimeisimmät käymäni messut koin jotenkin vaisuiksi ja yllätyksettömiksi.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti