Saniaista ja sammalta, tunnistatko?


 Vielä pari juttua mitä pihalla oli näkyvissä ennen lumen tuloa.

En valitettavasti tunne eri saniaislaleja niin hyvin, että osaisin sanoa minkä nimistä tämä rinteessä kasvava, alaspäin sievät pienehköt lehtivartensa ojenteleva kasvi on. Sitä on melko runsaasti rinteessä ja polkujen reunoilla.Pahoittelen noiden sammalkuvien epätarkkuutta. Nuo söpöt sammallajit nököttävät vanhan katajan oksilla. Tässäpä taas lisää opiskeltavaa; haluan oppia tunnistamaan kaikki pienimmätkin pihalla kasvavat suloisuudet.

Puutarhassa hurmaavaa taitaa olla juurikin sen kasvien moninaisuus; on senttimetrin kokoisia kasveja, pilviin kurkottelevia jättikokoisia puita ja kaikkea mahdollista siltä väliltä. Eikö?

Kiikari minulla jo on, mutta nyt tajusin,  että on hankittava vielä suurennuslasi :-)


Kommentit

 1. Olisiko ekassa kuvassa kallioimarre?

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Nyt kun osasin googlettaa tuolla nimellä -niin kyllä, kallioimarre se varmaan on.
  Tuo sammal saattaa olla karhunsammal ja erityisesti kangaskarhunsammal. Tämän tiedon tarjosi: sirpanluontoblogi.blogspot.com.

  VastaaPoista
 3. Hei löysin uuden blogin. Sinulla on erilainen pohja ilmeisesti kun sinulla ei ole lukijat listaa . Ja mitenkä löydän sinut jatkossa ?
  Sammal lajikkeita taitaa olla useita mutta ne on kaikki kyllä ihania . Minunkin pökkipiha rajoittuu omaan metsään ja osassa pihaa se on myös osa istutuksia . Käy kurkkaamassa jos vaikka kiinnostaisi jatkossa .😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, on uudenlainen blogipohja minulle itsellenikin, mm. en onnistunut laittamaan kuin muutamat blogit listoilleni. Jatkan yrittämistä. Lukijat -kohta löytyy sivupalkista, joka aukeaa vasemman yläkulman nuolesta.

   Poista
 4. Sori, ei vasemman kulman nuolesta, vaan valikko - merkistä.

  VastaaPoista
 5. Mistähän syystä kommenttini eivät tule perille

  VastaaPoista
 6. ????? Nyt tuli tämä perille.

  VastaaPoista
 7. Löysin lukijat luettelon ja liityin lukijaksi mutta jännässä paikassa en ole koskaan ennen törmännyt .😀

  VastaaPoista

Lähetä kommentti