Ennennäkemätön

 
Tämä kasvaa melko avoimella metsäaukiolla valkovuokkojen ja leskenlehtien seurassa. En ollut koskaan ennen nähnyt tuollaista kasvia. Tiedätkö mikä tuo on? Se on kevättaskuruoho!

Muitakin kevätkukkia on ilmestynyt leskenlehtien, krookusten ja sinivuokkojen jälkeen; valkovuokkoja, idänsinililjoja ja kevätlinnunsilmiä.

Alan pikkuhiljaa käsittää, että tonttimme on yllätysten maa. Mitä tahansa voi putkahtaa mistä tahansa. Tämä on siis ensimmäinen kevät uudessa paikassa ja aluksi näytti siltä, että juuri mitään kukkia ei ole olemassa. Ja se on totta edelleen, että kukkapenkkejä tai -alueita ei ole, mutta viime päivinä olen nähnyt nurmikon tai sammalen seassa siellä sun täällä ainakin vuohenjuuren, kevätesikon, maahumalan ja lupiinin pikkulehtiä. Mitähän vielä tuleekaan?! Tämä on hassun hauskaa ja äärimmäisen kiinnostavaa!

Kommentit

  1. Onpa tosiaan hauskaa! Kevättaskuruoho on ihan älyttömän söpö pikkuruinen.

    VastaaPoista
  2. Ja se oli hassu kohtaaminen, kun noita näin. Ihmettelin, että MIKÄ tuo on? Tietysti myös luulin todella harvinaisuuden löytäneeni :-D Kiitos Saila!

    VastaaPoista
  3. Uskon, että on tosi kiva seurata mitä kaikkea kasvun myötä tulet tontiltasi löytämään. 😊😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Mitenkähän pysyn nahoissani sitten, kun vihreys rävähtää päälle ja kaikenlaista kasvia ilmaantuu, kun nyt jo olen ihan haltioissani tästä kaikesta kauneudesta.

      Poista
  4. Mielenkiintoinen kasvukausi tulossa. Mitähän muita yllätyksiä sieltä vielä nouseekaan kun kevät ja kesä etenee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puutarhakirjoissa usein todetaan, että vanhasta puutarhasta voi löytyä vaikka mitä vanhojen lajikkeiden vanhoja kantoja. Saas nähdä, innolla odotan!

      Poista
  5. Monia ihanuuksia jo nyt. Mitähän kaikkea vielä löydätkään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kihisevällä jännityksellä odotan. Kiitos Between!

      Poista

Lähetä kommentti