Mörrimöykkyjen valtakunta

 

Tämä mörrimöykky näyttää ihan just sellaiselta, että jos ojentaisi kättä sitä kohti, ujuttaisi sen liian lähelle, niin yhtäkkiä siitä avautuisi iso suu vinoine hampaineen ja - rousk, rousk - puolet sormista olisi poissa. Se kavereineen istuu tienvieruskallion päällä. Sielläpä saavat istuakin. En tarvitse sitä kohtaa omaan käyttööni. Onneksi! Sillä en haluaisi koskea noihin edes pitkällä tikulla niinkuin sanonta kuuluu. Tai ehkä sittenkin hyvin hyvin pitkällä tikulla. Kuitenkin vähän kiinnostaa, että mitä nuo pitävät sisällään.


Eräät muut mörrimöykyt ovat pienempiä ja kovin piileskeleviä. En ole nähnyt niitä ainoatakaan, mutta sain kuvattua niiden kotien salaperäisiä sisäänkäyntejä.Eikä nämä möröt vielä tähän loppuneet. Sitten on vielä kolmas laji. Ne pystyvät muuntautumaan näkymättömiksi, lukuunottamatta niiden partoja. Parrat vaan tuulessa liehuvat, kun ne istuskelevat vanhan koivun oksilla.


Kommentit

 1. Ihania mörrimöykkyjä .Tuo naava on ihanaa ja on puhtaan ilman merkki .

  VastaaPoista
 2. Nila, kommenttisi ei jostain syystä näy tässä tekstin yhteydessä, mutta kiitos siitä kuitenkin. Minuakin ilahdutti ajatus, että naava on puhtaan ilman merkki.

  VastaaPoista
 3. Itse tuskin malttaisin olla tutkimatta, mitä nuo "mörrimöykyt" oikein pitävät sisällään. Ovat kyllä minusta ihan hauskan ja ystävällisen näköisiä.
  Naava on tosiaan osoitus puhtaasta ilmasta.
  Mukavaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuu, oikeasti hauskoina minäkin niitä pidän. Minulla on aavistus, että muurahaiset jotenkin liittyvät noihin möykkyihin. Kiitos Kruunuvuokko!

   Poista
 4. Oi mitä ihania mörrimöykkyjä 🤩 Kauniita kuvia sinulla 😊 ja ensimmäiset kumpareet ovat kyllä mielenkiintoisia 🤭

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Marjukka! Ja tosiaankin luulen, että ainakin osittain ovat muurahaisten tekosia nuo kumpareet.

   Poista

Lähetä kommentti