Pääsiäisyllätys


Pihan eri tasot yhdistävät portaat olivat jo paljastuneet lumesta, joten ne pääsin haravoimaan. Samoin Karkkila eli etupihan toinen puoli on nyt siivottu.

Karkkilaa ympäröi tuija- ja joku muu pensasaita. Keskellä seisoo lipputanko. Vanhasta koivusta vasemmalle on joku kuusilaji, josta en vielä tiedä mikä se on. Se on haaroittunut aika matalalta, sen oksat roikkuvat kuten surukuusilla, mutta se on vain jotain 6-7 metriä korkea, mutta voi olla, että sen latva on joskus katkennut. Sen kävyt ovat pienet ja neulaset litteät. 



Haravoidessani toivoin joka vedolla, että jospa juuri nyt paljastuisikin joku piippelo, vaikka ajattelin sen olevan epärealistinen haave. Mutta, mutta, yllätys, YLLÄTYS! Ensin löysin nurmen reunalta pienet piippelot, jotka eivät ehkä ole rikkaruohoa.

Sitten vielä yhdestä istutuslaatikosta:
Totuus siis kuitenkin on, että ensimmäinen kukkiva kasvi, jonka tiluksilla näin, oli leskenlehti. Kaunis keltainen rykelmähän sekin on!

Lisää löytöjä:

Hirvenkakkaa. Joku uusi kukkapenkki taitaa saada erikoislannoitetta.
Ja vanhan katajan oksien suojassa on vanha linnunpesä, oikein tuollainen "savella" vuorattu.

Kuten huomaat, aloittelija tässä ollaan; mikä kuusi, mikä pensas, minkä linnun pesä ... Aloittelija, mutta innokas sellainen!



Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Todellakin, ainutlaatuinen kevät, ensi keväänä on jo ihan eri juttu.

      Poista
  2. Jokainen meistä on joskus ollut aloittelija. Itse koen olevani sitä yhä, vaikka vuosikausia olen puutarhan kanssa puuhannut. Jatkuva oppiminen on antoisaa.
    Tykkään paljon noista kiviportaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, puutarha-asioissa ei taida koskaan osata tai tietää kaikkea.

      Poista
  3. Onpa kauniit sammalportaat.
    Havusi saattaa olla jokin pihta, eli jalokuusi. Neulaset ainakin näyttävät olevan oksan kahta puolta kampamaisesti, kuten joillakin pihdoilla.

    VastaaPoista
  4. Ihanat portaat minäkin kiinnitin heti niihin huomioni .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, noi portaat ovat varmaan tunnelmallisin kohta pihalla.

      Poista
  5. Minäkin ihastelen ihania rappusiasi. Luulisin, että havupuusi on hemlokki.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti