Rentukoita puron varrella

 


 
Olen maalta kotoisin ja elämäni aikana minulla on ollut muutama maapaikka. Nyt asuin pitkään pelkästään kaupungissa kerrostalossa ennen tätä Satavuotiasta. Olen niin onnellinen siitä, että nyt minulla taas on omaa pihamaata ja metsää. Koskaan aiemmin ei ole ollut puroa. Joten - yritä kuulla valtava määrä ylpeyttä äänessäni, kun kerron, että puron varrella kasvaa ja kukkii rentukoita!

Myös pikkutalvion kukkia oli eilen nähtävissä.


Pystykiurunkannusten keskellä on yksi erivärinen. Voisikohan se olla hento kiurunkannus, jota kerrotaan kasvavan eteläisen Suomen lehtimetsissä, lehdoissa ja puutarhoissa. Kukan väri on purppuranpunainen.

Lahossa kannossa on hieno taideteos; ilmeisesti joku nahkajäkälälaji.

Jouduimme kaatamaan kaksi isoa koivua, koska ne olivat liian lähellä saunarakennusta. Koivu vetisyydessään on houkutteleva kohde ukkosen salamalle. Jopa sen juurien kautta voi salama sytyttää rakennuksen palamaan. Lisäksi juuret voivat vahingoittaa rakennuksen pohjarakenteita ja putkistoja. Erään ohjeen mukaan pitäisi olla vähintäin viisi metriä rakennuksen ja puun välissä. 


Portin pielessä kasvava tammi erottuu nyt edukseen, kun taustalta ovat koivut poissa.
Rentoa wappua!

Kommentit

 1. Rentukkakin jo kukassa! Minulla pikkutalvio on nuppuvaiheessa. Koleus varmasti vähän viivästyttää nuppujen avautumista. Luontoportin mukaan hentokiurunkannus ei aivan noin punainen ole. Ehkä tuo on puutarhakarkulainen. Pihoillahan kasvaa istutettuna erilaisia kiurunkannuksia. Minullakin pinkkiä Beth Evansia. Kaunis punainen kiurunkannuksesi on joka tapauksessa.
  Iloista vappua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between oikaisevista tiedoista. Ihmettelin itse sitä, että jos on luonnonvarainen, niin luulisi olevan rypäs samaa kasvia eikä vain yksi yksilö. No jaa, luonnonvaraisissakin tietysti joku on ensimmäisenä yksin paikalla :-)

   Poista
 2. Ooooooh, oma puro, renttukkapuro! Se on onnea jos mikä. Aivan ihanaa!
  Sieltähän nousee maasta vaikka mitä aarteita. Tammi on upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnekas todella koen olevani! Kiitos Saila!

   Poista
 3. Ei ole vaikea arvata, kuinka mieluinen puro sinulle onkaan ja vielä rentukoita kaupanpäälle.
  Varmasti oikea ratkaisu tuo koivujen kaato juuri mainitsemistasi syistä.
  Mukavaa vappua. 🎈🎈🎉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunuvuokko ja kaunista vappupäivää!

   Poista
 4. Onko teillä rentukat jo nupuilla . Meillä kasvaa myös rentukkaa kosteassa montussa mutta rentukkaa ei vielä näy . Meillä on myös rajapuro ja uskon että olet ylpeä ja onnellinen siitä .

  VastaaPoista

Lähetä kommentti