76 cm

 


Kirjoitin jo aiemmin, että saunarakennuksen vierestä piti kaataa kaksi isoa koivua. Paksumman rungon halkaisija leveimmästä kohtaa on 76 cm. Polttopuuta tulee paljon. Seuraavassa kuvassa ei edes näy koko saalis. Toinen koivuista jätettiin baaritiskikorkeuteen. Sitä näkyy vähän kuvassa vasemmalla tuijan (tuijia on tontilla muutama ennestään siellä sun täällä🤷‍♀️) takaa.

Tuli myös kivan muotoisia pölkkyjä ruukkuryhmään, joka muuten on vasta melkein haavetasolla.

Isomman ja korkeamman koivun ihan latvaoksistossa oli jonkin verran jäkälää, jota en tunnista. Suklaa-addiktina tulee kyllä kivoja nimiä mieleen ..... mutta en ole löytänyt oikeaa nimeä tälle viehättävälle kasvustolle 🤭.Kommentit

 1. Kylläpä tuli paljon puuta noista koivunrungoista. Niistä saa polttopuuta, mutta myös pöytiä ja ruukunalustoja, ties mitä :). Iso työ on ollut jälkien siistimisessä, mutta nyt pölkyt ovat sievästi.

  Kiitos, kun kysyit. Tuo ruskea kaunis kasvusto koivun rungossa on mielestäni ruskokarvetta. Se voi olla koivunruskokarve. Voit toki etsiä tuolla nimellä vielä googlekuvahaulla, näyttääkö samalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset Sirpa. Kyllä, minunkin mielestä se on ruskokarvetta.

   Poista
 2. Melkoinen koivu, josta tulee ensiluokkaista polttopuuta ja kaikkea muuta mukavaa! Onpa hauskan muotoisia pätkiä. Ihailen myös tuota todella kätevän näköistä katosrakennelmaa ja viihtyisää nurkkausta punaisten rakennusten luona. Tuollainen työskentelyalue on mahtavan kätevä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Tuo puukatos on todella kätevä ja myös kaunis; molemmissa päädyissä on vielä aurinkoa ja sen säteitä kuvaavat lautakoristeet. Joku on aikoinaan viitsinyt rakentaessaan ajatella kauneuttakin. Myös kolmen punaisen rakennuksen alue on niin tunnelmallinen.

   Poista
 3. Hauskan mallisia pölkkyjä. Noista tulee ihan kiva määrä polttopuutakin muun käyttötarkoituksen ohella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iikku, näin juuri on, monenlaiseen tarkoitukseen riittää noita pölkkyjä.

   Poista
 4. Noista saa reippaasti polttopuuta ja on vara jättää jokunen pölkky muuhunkin käyttöön. Ruukkuryhmästäsi tulee varmasti hieno. Pölkyt ovat komeita ja käyvät mainiosti kukkatasoiksi. Hauskaa, suorastaan herkullisen näköistä, tuo ruskea jäkälä. Minäkin tunnustaudun suklaa-addiktiksi. :D Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Keijunkukkanen kivasta kommentistasi!

   Poista

Lähetä kommentti