Perhosbaarisabotaasi

 

Tarina alkaa siitä, kun hankin perhosbaarin. Puisen kehikon sisällä on superlonsieni. Tässä tapauksessa vihreä väriltään. Sieneen imeytetään perhosia miellyttävää nestettä. Käymisen haju houkuttelee ne paikalle. Siispä olen tehnyt juomaa punaviinistä, hiivasta ja fariinisokerista. Neste on saanut käydä sisällä jonkin aikaa. Sitten olen sitä valuttanut tuohon sieneen ylhäältä olevasta luukusta ja myös noista perhosen siipiä kuvaavista aukoista. Neste värjää sienen tuommoiseksi tumman ruskean väriseksi. Idea on se, että perhoset imukärsällään (vai mikä niillä on?) imevät ravintoa sienestä aukkojen kohdalta. Ties kuinka monta kertaa uskollisesti täydensin nestettä odottaen kiihkeästi niitä perhosia. Ehkä täkäläiset perhoset vain eivät tykkää alkoholista. En ole ainoatakaan perhosta nähnyt baarissa. On niitä muuten lennellyt tässä pihassa. Baarissa on nuokkunut ainoastaan holtittomasti horjahtelevia kärpäsiä. 

Joku päivä sitten olin taas lisäämässä nestettä, kun huomasin jotain outoa. Aukkojen kohdat näyttivät kummallisilta. Sieni näytti niin oudolta, että vedin sen kokonaan pois puukehikostaan. Olin varsin huvittunut ja taisin nauraa ääneen, kun tajusin näkemäni. Joku tai jotkut ovat järsineet sientä aukkojen kohdalta aika runsaasti ja molemmin puolin.Iski tietysti heti myös huoli, jos joku on syönyt sitä ahmien ja saanut vakavia vatsanväänteitä. Pihassa hyppinyt orava oli ainakin vielä hengissä. Maasta käsin tuota järsimistä ei ole voitu tehdä, sen verran korkealla baari roikkui. Ja jos joku isompi lintu olisi yrittänyt päästä käsiksi sieneen, niin sen olisi pitänyt pystyä pitämään kiinni siitä, koska muuten baari narussa roikkuessaan olisi karannut vain poispäin. Onko se joku halunnut tuota sientä ja siihen imeytynyttä nestettä ravinnokseen? Onko tarvinnut sitä superlonia esimerkiksi pesän pehmikkeeksi. Toivonpa todella, ettei ainakaan tuon sinitiaisperheen pöntön pehmikkeenä sitä ole; poikasilla olisi ns. viinanhuuruinen lapsuus. Tässäpä on sitten uusi arvoitus. Mikä ja miksi? Minulla itsellä ei ole harmainta aavistusta siitä, että mitä perhosbaarilla oikein on tapahtunut minun selkäni takana 🤔.

Perhosbaari on nyt siis suljettu asiakkaiden huonon käytöksen vuoksi.
Mutta ei hätää perhosilla eikä minulla. Perhosilla on ravintoa nyt riittävästi muutenkin.
Ja minä olen jo keksinyt, että pestyäni tuon kauniin puukehikon laitan sen sisälle ledkynttilän ja ripustan elokuun hämyiltoina grillikatoksen seinään. Siinä se näyttää ihan lepattavalta perhoselta, luulen ma. 


Kommentit

 1. Perhosbaari superloncocktaileineen kuulostaa kyllä ideana ihan hyvältä. Baari taisi saada vain ihan vääränlaisia ja huonotapaisia vierailijoita. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunuvuokko! Olisi varmaan tarvittu jämäkkä portsari :-D

   Poista
 2. Ei näköjään baarin pito palkitse, kaiken maailman väärinkäyttäjiä sitä on maalla liikkeellä 😁

  VastaaPoista
 3. Hyvän näköinen baari houkutteli paikalle ahmatit, jotka ahneuksissaan napsivat rakenteetkin kitusiinsa. Hyvä idea käyttää perhosbaaria jatkossa led-lyhtynä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Between! Juu, ei vähempi riittänyt ahmateille :-)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti