Vanha tapetti

Jokin aika sitten kirjoitin, miten tuvan seinässä tapetti repsotti ja huomasin sen alla vanhemman tapetin. Nyt on vähän isompi alue tapettia paljastettu. Nykyinen tapetti irtosi tuon päältä helposti, ihan vain varovasti vetämällä.

Tuo alue on 60×55 cm kooltaan. Isompaa palaa ei oikein hyvin saa irrotettua mistään kohtaan. Pohjaväri on heleän vaaleankeltainen. Kuviot ovat oikeasti eri tasoilla, tapetti ei näytä symmetriseltä. Ihankuin kuvioita olisi piirrelty sinne sun tänne mielivaltaisesti. No, ehkä isommassa alueessa näkyisi joku logiikka. Tapetin leveys on 54 cm. Minusta se on aika kapea, mutta silloin joskus aikoinaan ja ehkä nykyäänkin tapetit ovat tuon kokoisia?! Ja niinkuin jo aiemmin kirjoitin, en ole mistään lehdistä, kirjoista tai nettimateriaaleista löytänyt vastaavantyylistä tapettia.

Tuon vanhan tapetin alla ei ole muita tapettikerroksia, vaan tuo on suoraan puuhun liimattu.

Arvaa vaan miten innostunut olen tuosta löydöstäni. Kuvittelen mielessäni miten herttaiselta tupa näyttäisi tuolla tapetilla. Ei tietysti nykyinenkään paha ole.

 Ja tietysti olisi jännittävää saada tietää, että ketkä tuon keltaisen tapetin ovat seinään laittaneet, milloin ja miksi se on tapahtunut, mistä tapetti on hankittu ja missä tapetti on valmistettu. Talo on rakennettu 1920- luvulla, virallisissa rekistereissäkään ei ole tarkempaa tietoa. Tapettia ei ole välttämättä heti laitettu seinään vaan hirsiseinät ovat saattaneet olla paljaana jonkin aikaa. Hieman olen jo naapureilta kyselemällä saanut tietoa entisistä asukkaista ja tehdyistä remonteista. Ehkäpä joku päivä jotain selviää ......

Kommentit

 1. Toivottavasti selviää! Onpa hauska tapetti.

  VastaaPoista
 2. Nätti tapetti. Toivottavasti sen historia selviää ja parasta, että saisit sitä vielä jostain lisääkin.

  VastaaPoista
 3. Onkohan tapetin aikoinaan valinnut, mahtanut olla puutarhaihmisiä? Ainakin tapetin valinnan ja aiheen perusteella näin voisi olettaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin juuri voisi päätellä. Kiitos Kruunuvuokko!

   Poista

Lähetä kommentti