Pisteliäs urakka

 

Kuvassa oikealla vuorenkilpien alla on maakellari; sen piippu näkyy hyvin. Vuorenkilpien keskellä oli kolme isohkoa kuollutta ruusupensasta. Puin pitkähihaisen puseron ja vielä vahvakankaisen takin päälle. Käsiin kahdet hanskat päällekkäin. Sitten kuivien ruusupuskien kimppuun. Kyllähän ne sieltä lähti. Varusteista huolimatta sain lukemattoman määrän haavoja käsivarsiini ja kämmenissä on edelleen 5 - 6 piikkiä niin syvälle uponneena, että niitä ei saa vielä pois. Risukasassakin ruusunoksat ovat jotenkin känkkäränkkämaisia; eivät suostu asettumaan nätisti vaan juuttuvat kasan reunaan.

Mutta pääasia on, että nyt tuo kohta pihaa on siistimpi ja pystyn kuvaamaan sitä. Tässä toinen kuva samasta kohtaa mutta päinvastaisesta suunnasta. Maakellarin vieressä kuvassa männynrungon takana on hyvin vanhat unkarinsyreenipensaat.



Kommentit

  1. Ruusut ovat kyllä vihoviimeisiä leikattavia ja kasattavia. Minullakin on peukalossa kipeä reikä, kun kaivelin eilen illalla neulalla ruusunpiikkiä pois. Samperin ruusut. Ja silti niitä haluaa aina vain lisää.

    VastaaPoista
  2. Ruusujen kanssa touhutessa onkin ihme, jollei niistä saa ainakin muutamaa piikkiä ihoonsa.

    VastaaPoista
  3. Piikikkäitä kasveja en toistaiseksi ole hankkinut koska en halua noita piikkejä nahkaani. Kauniita ruusut kyllä olisivat jos joku muu leikkaisi ja siivoaisi oksat pois.

    VastaaPoista
  4. Ruusujen negatiivinen puoli on just ne piikit. Pohjantähti köynnösruusu on pahin, sen leikkaaminen vaatii aina asennoitumista.

    VastaaPoista
  5. Ruusut on piikikkäitä mutta kauniita . Minulla on varmaan myös yhden ruusupensaan hävitys edessä .

    VastaaPoista
  6. Olen huomannut saman eli ruusupuskan oksat eivät suostu asettumaan risukasaan. Hakettimessakin ne venkoilevat vastaan ennen nieluun uppoamista.

    VastaaPoista
  7. Kiitokset Saila, Kruunuvuokko, Iikku, Maatuska, Nila ja Between kommenteistanne; hyvin yksimielistä porukkaa. Ruusut ovat ihania, mutta vähän hankalia.

    VastaaPoista
  8. Hurjan homman teit, onnittele itseäsi siitä! Ruusunpiikit ovat todella inhottavia, ne muistuttavat sinua pitkään ruusunpoikaurakastasi.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti