Puulapio

 

Satavuotiaan pihalta ja ulkovarastoista löysin kaikenlaisia aarteita. Mm. monenlaisia vanhoja ja ikivanhoja työkaluja. Huomasin yhden hauskan piirteen; lähes kaikkien puiset varret oli maalattu kirkkaan värisillä maaleilla, jotka tosin jo kuluneet aika paljon pois. Yhden neonvärisvartisen kuokan sain rikki, kun tarvitsin käyttää sitä. Vanhat välineet eivät voi tietenkään olla enää voimissaan, joten olen jatkossa varovaisempi, etten tuhoa Satavuotiaan historiaa.

Erikoisin väline tästä joukosta on puinen lapio. Sitä en pystyisikään käytöllä rikkomaan, sillä se on umpipuuta ja niin painava, etten jaksaisi sitä tyhjänäkään liikutella.
Ainoastaan lapion teräosaan on tuommoisilla jonkin sortin nauloilla kiinnitetty metallinen kärki. Rauta on aika pahoin ruostunut. Tässä vielä kärki takapuolelta kuvattuna.

Mutta hei, nyt kun katselin tarkemmin lapiota, niin sen kahva taitaa olla eri aikakaudelta kuin muu lapio. Siinäkin tosin osa on puuta. Jos siinä on ollut joku vanhempi erilainen kahva, niin millainenhan se on ollut?!

Kommentit

  1. Vau mitä työkaluja! Vanha rautakärkinen lapio on hieno ja tosiaankin, kahva on melko varmasti eri aikakaudelta. Pistä nuo johonkin hienosti esille.

    VastaaPoista
  2. Ihania ja hienoja työkaluja!

    VastaaPoista
  3. Voi mikä aarre tuo puulapiosi. ❤️
    Naapurin rouvalla on lähes identtinen vastaava jonka hän sai muistaakseni periä appiukoltaan.

    VastaaPoista
  4. Kiitos kivoista kommenteista Maatuska, Saila ja Kruunuvuokko!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti