Mikä mikä mikä?

 

Taas, siis taas olen sen kysymyksen äärellä, että mikä ihme kasvi tämä on? Lehdissä on jotain tuttua, mutta kukinto on tuollainen kellokukka. Jotenkin ne minusta eivät sovi yhteen?!



Se löytyi melkein tuija-aidan alta varjosta tai puolivarjosta. Koko kasvi on vain noin 6-7 cm korkea. Ja niitä on vain yksi kappale.

Kommentit

  1. Sinä Anna löydät jatkuvasti mielenkiintoisia kasveja :). Onko tuo yksilö jotenkin kääpiöitynyt. Kukka muistuttaa ukonkelloa, mutta sehän on korkea kasvi. Kasvisi on kovin pieni. Kellokasvi se on, mutta en harmillisesti pysty määrittämään sitä. Voisit yrittää tiedustella kasvia LuontoPortin kysymysosastolta, se taitaa tosin olla nyt tauolla. Onnea etsintöihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa! Lehdet ovat muodoltaan samanlaiset kuin ukonkellon. Onko ukonkellon lehdet ja varsi karvaisia ja melko tukevia, jäykkiä? Nuo lehdet eivät ole sellaiset ohuet, kuten esimerkiksi vuohenkellon lehdet. Kuvasta muuten näkyykin, että joku varsi on katkennut ja sen vieressä ihan lyhyt kukkavarsi kukintoineen. Joten voisiko olla sillä tavalla kääpiöytynyt, että teki kukan matalaan varteen oikean kukkavarren tuhouduttua?

      Poista
    2. Tutkin netistä kellokukkia. Voisiko olla typistynyt varsankello? Karvaisuus sopisi siihen.

      Poista

Lähetä kommentti