Kolme ei-kannata-syödä -marjaa


 

Metsästämme löytyy nyt mustikoiden ja metsävadelmien lisäksi muita kauniita marjoja, jotka eivät ole kuitenkaan syötäviä.

Punakoiso on muinainen lääkeköynnös, joka viihtyy parhaiten metsän puron seutuvilla. Siinä on nyt samaan aikaan runsaasti kukintoja, raakileita ja punaisia marjoja. Marjat ovat myrkyllisiä.

Mustakonnanmarjan marjat ovat myös kypsyneet. Nekin ovat myrkyllisiä.



Mustakonnanmarjan kukinto on erikoisen näköinen ja valkoinen.

Sitten vielä kolmas marja, taikinamarja. Se kuuluu herukkakasveihin ja erehdyttävästi muistuttaa punaherukkaa. Marjat eivät ole myrkylliset, mutta niiden mausta todetaan "eivät maistu juuri miltään".



Kommentit

  1. Upean kauniita kyllä! Taikinamarja tosin leviää ärsyttävän paljon, leikkasin juuri sen pienen keittiön kokoisen kasvuston alas. Siinä riittää leikkaamista tulevillekin vuosille :-D Puskee nimittäin vesaa ja juurivesaa tai ties mitä juurtunutta oksavesaa... no, katsotaan, kumpi on sinnikkäämpi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila kommentistasi! Minun taikinamarja istuu avohakkuualueella, josta muokkaan metsäpuutarhaa, joten toistaiseksi se saa levitäkin. Mutta täytynee pitää sitä silmällä ...

      Poista
  2. Juuri noin kuten kirjoitit. Punakoiso ja mustakonnanmarja ovat kauniita nimenomaan katsella. Taikinamarjaa minulla ei ole pihalla, mutta olen nähnyt metsässä yksittäisiä villiintyneitä pensaita.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti