Porkkalan kartanon puutarhassa

Olin eilen mukana Rakennusperinteen Ystävät ry:n retkellä, joka suuntautui Hämeeseen useampaan mielenkiintoiseen kohteeseen. Lammilla sijaitsevan Porkkalan kartanon puutarhaan saimme tutustua melko hyvin. Puutarha tarkoitti laajaa aluetta, jossa oli erilaisia osia; metsässä keijukaisten alue, keltaisten kukkien alue, punavalkoinen alue ja jne. Lukemattomia minulle tuntemattomien kasvien nimiä kuulin. Sen verran ymmärsin, että se on paikka, missä jokaisen puutarhaihmisen kannattaa käydä. Lähistöllä sijaitsi myös heidän taimimyymälä, mutta valitettavasti se ei kuulunut matkaohjelmaamme.

Kuvasin puutarhassa minun silmissä kauniita kasveja. Ensiksi valtavan leimukukkapenkin aarteita. Katsohan tarkkaan sarjan viimeistä kuvaa!

Kasvimaailma on ihmeellinen. Miten voi samassa kukkatertussa olla erilaisia kukintoja?! Toisissa on valkoinen keskusta vaaleanpunaisella ympäristöllä ja toisissa taas päinvastoin?!

Sitten muita kukkakuvia samasta Porkkalan kartanon puutarhasta.

Tämän viimeisen kasvin opin tuntemaan juuri tänään luettuani Betweenin blogia; tämä on hopeasyysvuokko, onhan?

Sitten vielä yksi kasvi, jonka tunnistamiseen pyydän apua. Se on niin kaunis, että tekisi mieli saada sitä omalle pihalle. Siispä, mikä on tuo kuvan keskellä oleva sininen kellokukka?


Kommentit

 1. Jos ja kun saat siniselle kellokukalle nimen, kerro siitä blogissasi. Minuakin kiinnostaa tuollainen kaunotar. Kuin jalostettu versio vaikkapa harakankellosta.
  Hienoa, että oma syysvuokkokuvani johdatti sinut näkemäsi kasvin oikeaan nimeen. Porkkalan kartanon syysvuokko näyttää kyllä hyvin samanlaiselta kuin omani.
  On siellä upeat syysleimukasvustot. Eikä sadekaan ole niitä hakannut samalla tavoin, kuin omassa pihassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between kommentistasi! Kasvin nimi selvitetty.

   Poista
 2. Kiitos kukkaisasta ja kivasta kuvamatkasta.

  VastaaPoista
 3. Voi että, olisipa ollut hauskaa olla kanssasi samalla retkellä! Kuulun samaan yhdistykseen. Mutta minulla oli jo tuolle viikonlopulle muuta ohjelmaa, muuten olisin varmaan osallistunut ja olisimme tavanneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ehkä ensi kerralla. Huomasin, että samana päivänä oli useita muita tapahtumia, kaikkeen ei voi ehtiä. Kiitos Saila!

   Poista
 4. Ihanat kuvat sinäkin olet saanut! Tuo on hyvä retkikohde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saraheinä! Juu, tuonne täytyy mennä uudestaan.

   Poista

Lähetä kommentti