Puutarhaikkuna

 

Yläpihalla talon vieressä olevan satavuotiaan syreeniaidan takana on jyrkkä pudotus alapihalle ja sen edessä matonpiiskausteline. Talon tapana on näköjään ollut sijoittaa vanhat sähkötolpat reunuksiksi pihalle. Hyvin ne rajaavatkin uudistuvaa ja laajenevaa syreeniaitaa.

Poistin tuijien ja syreeniaidan välistä kituliaan tuijan jäännökset ja karsin vähän kuivia syreenin oksia. Haaa, siihen muodostui ikkuna! Puutarhassa olevista porteista ja ovista seuraavaan puutarhahuoneeseen näkee kerrottavan enemmän, mutta ikkunoista vähemmän. Toki jotkut ovat vieneet idean pidemmälle ja laittaneet vanhat ikkunan raamit sopivaan kohtaan puutarhaa.

Siirrytäänpäs sitten lähemmäs ikkunaa. Tuo verkkoaita on joskus asennettu tuohon varmaan turvallisuussyistä tuon jyrkän rinteen vuoksi.

Ihan aidan vierestä voi sitten jo tirkistellä tontin alimmaiseen nurkkaan saakka. Kuvan etualalla on yksi punakoisoesiintymä. Se näyttää viihtyvän myös kuivalla ja aurinkoisella paikalla, ei pelkästään puronvarren pöheikössä.

Ikkunasta voi kurkistella alapihan tapahtumia; onko peuroja omenapuiden kimpussa tai istuuko vaaleanpunaisella penkillä ketään.

Kuvat ovat sen näköisiä niinkuin sataisi vettä, ja se johtuu siitä, että ihan oikeasti ihanasti sataa vettä!

Puro kun tuli mainittua, niin ylpeänä vielä esittelen: oma puromme, jossa runsaiden sateiden ansiosta oikein ryöppyää ja kohisee vettä.Kommentit

 1. Tulipa kiva puutarhaikkuna, josta näkee vaivatta ihan tontin nurkkaan saakka. Ja vielä oma purokin…..ihana. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme onnekkaita, että tontillamme on monenlaista luonnon kauneutta. Kiitos Kruunuvuokko!

   Poista
 2. Oi että tuota puroa! <3 Ihana aukko tuli, teillä on hieno rinne.

  VastaaPoista
 3. Teillä on mukavasti valmis puro, ei tarvitse vesiaiheita rakennella veden solinaa kuullakseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä niin, solina on niin kaunis ääni. Kiitos Iikku!

   Poista
 4. Voi miten kiva ikkuna sinne muodostui! Puro on myös aivan ihana. Tunnelmallista syyskuuta!

  VastaaPoista
 5. Kiva puutarhaikkuna, hyvä kun keksit. Kuvat täydentävät kuvaustasi mukavasti.

  VastaaPoista
 6. Tässä jutussa piirtämäsi korkeuserot näkyvät aika hyvin. Melkoista rinnettä. Purosi on aivan ihana ja ’ikkunasta’ tuli kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Rinteiden korkeuseroja on vaikea saada todellisen näköisinä valokuviin, mutta joo noissa kuvissa ne näkyvät melko hyvin. Muistan vielä sen hetken, kun löysin puron, mikä onni! Tuo ikkuna osoittautui hyödylliseksi, kun eilisessä kovassa tuulessa tarkistin aina siitä kurkkaamalla, että onko alapihalla kaikki kunnossa.

   Poista

Lähetä kommentti