Pikkuruisia ihmeitä


Nämä kirkkaan keltaiset/oranssit hyytelöpallurat löytyivät maassa makaavan puun rungolta. Lienevät hyytelösieniä, ehkäpä keltahytykkä on kyseessä.

Lisää hyytelöä havaitsin pihanurmelta. Omituisen värisiä, luonnottaman värisiä sanon minä, aivankuin keinovärillä värjättyjä.

Näissä hyytelöpalluroissa on vähän sienen muotoa havaittavissa.Melko lahossa raidan rungossa oli tällaisia kuorrutettuja kääpiä???
Huom!
Käänsin kuvat 22.10. tajuttuani, että alkuperäiset kuvat olivat väärinpäin. Nyt ei myöskään enää voi puhua kuorrutuksesta vaan pohjasta. Lieventävänä asianhaarana mainittakoon, että käävät huomasin, kun runko oli maassa pitkällään, joten en heti tajunnut, mikä pää on ollut ylöspäin mikä alaspäin. Sitä paitsi ylösalaisin olleet käävät olivat jotenkin kivemman näköisiä.


Metsässä oli muutama kelo, joissa yhdestä reiästä nousee joku yksi keltainen varsi.

Viimeisessä kuvassa on myös jotain söpöä, mutta tällä on kaksi jalkaa. Valtavan leikkisä punarinta seuraili ulkopuuhiani, hypähteli puolen metrin päässä katselemassa mitä teen. Kun haravoin kiviportaita niin tämä veitikka hyppäsi aina samaan tahtiin portaat alaspäin.

Pitääkin tästä lähteä säänpitoon.

Kommentit

 1. Löysitpä kuvattavaksi kiinnostavia juttuja, tuollaisia erikoisenvärisiä hyytelöpalluroita en muista koskaan nähneeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Ensimmäistä kertaa minäkin niitä näin.

   Poista
 2. Kiitos kysymästä Anna. Olet todella löytänyt pikkuruisia ihmeitä! Sinulla ja minulla on sellaiset silmät :)

  Olet oikeassa, kuvassa on keltahytykkä. Minulla on kaksi postausta hytyköistä: Metsän nallekarkkisienet, hytykät/Osa 1 ja Osa 2. Turkooseja hyytelöitä en ole koskaan nähnyt enkä löytänyt niille nimeä, vaikka kuinka etsin.

  Seuraavia keltaisia hyytelömäisiä (sieniä) yritin pohdiskella. Harmi, että en osaa sanoa varmaksi mitään. Voisiko olla pieni keltamaljakas tai toukotipakka.
  Käävästäkään en ole varma, olisiko haavankääpä, vaikka kasvoi raidassa.

  Pikkuruinen lahopuusta kurkistava sieni voisi olla sarvikas. Niitä näkee yksittäisinä siellä täällä.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sirpa, suuret kiitokset. Sekin on hyvä, että mysteereitä on. Kuulostaa siltä, että yritit kovasti selvittää outoja ilmiöitä.

   Poista
 3. Luonnolla on taito luoda jos jonkinlaisia ihmeitä katseltavaksemme.
  Pidän kovasti punarinnoista. Ne ovat sosiaalisia juttukavereita. Kerran syyssipuleita istuttaessani "juttelin" vieressä pyrstöään keikuttavan punarinnan kanssa. Tuntui ihan vuoropuhelulta, kun se "kommentoi ja vastasi" minun höpinöihini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä Between, kiitos! Minäkin kyllä juttelin sen punarinnan kanssa 🤭.

   Poista

Lähetä kommentti