TikkuriTalvea varten tarvitaan paljon paksuja  villavaatteita. Näinhän todetaan myös veitikkamaisessa Veikko Huovisen kirjassa Hamsterit.

Otteet kirjasta; Hamsteri ja Rurik ovat tilaamassa polttopuita.


Lämpö on niin mukavaa varsinkin jos tulee tuikea talvi; kunpa saisi aina olla pienessä hiessä, toteaa puiden myyjä Jallu.

Tikkuri tarkoittaa paksua neulottua villapaitaa ja sellaista aloin itselleni tekemään. Siitä tulee paksu, iso ja värikäs. Neulon sitä kaksinkertaisella langalla ja ns. kantapääneulosta. Eli siitä tulee todella tiivis ja lämmin neulos. On myös aika työläs, joten saanen sen valmiiksi .... joskus, en ehkä tämän talven pakkasille.

Olen kyllä aiemminkin pitänyt huolen lämpimänä pysymisestäni.

Muutama vuosi sitten neuloin tämmöisen erittäin lämpimän torkku-, paino- ja dementiapeiton. Se on neulottu kolminkertaisella langalla kotimaisesta lampaanvillasta. Joten se on myös painava, lähes oikeiden painopeittojen veroinen. Lisäksi kiinnitin siihen hiplattavia pehmeitä tupsuja, pikkupupun, yms. Jopa pari pientä kilisevää kelloa siinä on. Jos joskus joudun vanhainkotiin, niin haluan tuon peiton mukaani. Ja jos dementoidun, niin peitossa on mukavasti erilaisia virikkeitä aisteille. Peitto on käytössä nykyäänkin, kun esimerkiksi makoilen sängyllä lukemassa. Sen alla saa myös makoisat päiväunet.

Villasukkia olen neulonut paljon niin muille kuin itsellenikin. Teen nekin aina kaksinkertaisesta langasta, niin ovat lämpimiä. Neulon koko sukan 2 oikein 2 nurin neulosta. Jalan alla tuo kohokuvio tuntuu pehmeämmältä ja lämpimämmältä kuin sileä neulos.

Wikipedian mukaan tikkuri tarkoittaa myös mittayksikköä. Se on kymmenen kappaletta. Kiihtelys on neljä tikkuria. Mistähän itäsuomalainen kunta Kiihtelysvaara on nimensä saanut? Onko siellä neljäkymmentä vaaraa?

Ja sitten vielä sekin Hamsterista lainattu blogini loppulausahdus:
Pitääkin tästä lähteä säänpitoon.

Kommentit

  1. Aivan ihana peitto :) Tuon alla saa makoset päikkärit. Hyvä idea nuo pallot sun muut ja paino. Ei muuta kuin tikkuria jatkamaan, hyvä tulee.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti