Tamara eilen ja tänään


Tamara Lundin operettikonsertit viehättivät minua aikoinaan suuresti. Siksi Satavuotiaan pihan uusin "asukas" sai nimensä hänen mukaan. Se mihin Tamara nojaa on minun silmissäni hieno köynnöstorni muiden silmissä pölkkyhökötys. Entisten asukkaiden jäljiltä pihallamme oli iso kasa vanhoja raitapölkkyjä, joilla ei ollut enää juurikaan polttopuuarvoa, joten niistä rakentelin tämän tornin, jonka juurelle laitan ainakin kelloköynnostä kasvamaan, kunhan joskus kesä koittaa.

 Tamaran tekeminen oli hauskaa, joskin esimerkiksi noiden vähän rikkinäisten sukkahousujen vetäminen hänen pölkkysääriinsä oli hiukan työlästä. 

Voi olla, että sinulle tai jollekin muulle heräsi nyt kysymys, että MIKSI? Että eikö pihalle kannattaisi laittaa jotain kaunista. Voi olla niinkin. Mutta minua sattui nyt huvittamaan tällainen itseni hauskuttaminen; siksi Tamara ja Torni.

Katsopas vielä lähempää Tamaran sorjia nilkkoja ja sääriä:

Tamara on muuten tarkoituksella sillä puolella tornia, josta hän ei näy talolle eikä polulle. Näkyy ehkä vain tuulessa heilahtelevaa hiusta (kaupunginteatterin kirpputoritapahtumasta ostettu peruukki) ja käsivartta. Pitää laskeutua alapihalle ja kiertää torni, että näkee Tamaran kokonaisuudessaan. Tamara on tavallaan piilossa tornin takana.

Niin sitten, Tamara tänään:

Kommentit

 1. Oi voi, toivottavasti Tamaraa ei palele noin ohuissa sukkiksissa!
  Pölkkytornisi on hieno ja varmaan todella kaunis, kun köynnökset alkavat kasvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Ei Tamaraa palele, hän on tottunut, tai tulee ainakin tottumaan 🤣. Katsotaan joo miltä köynnöksinen torni sitten näyttää.

   Poista
 2. Köynnöstorni on mainio idea ja Tamarasta tuli niin vetävä olento säärineen että varmaan joku puujalka-merirosvo ihastuisi ikihyviksi jos sattuisi klopottelemaan tuosta ohi. ☘️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita A! Toivottavasti se merirosvo ei ryöstä Tamaraa mukaansa. Hauskasti keksit, että ovat sielunkumppaneita puujalkoineen!

   Poista
 3. No voihan hittara kaikilla ei ole "näköis patsasta " Tamarasta .
  Nykyään kun patsaita tai muistomerkkejä tehdään mielikuvitus on rajana miten taiteilija näkee kohteensa ?
  Tässä on kyllä siinä mielessä onnistuttu hyvin , vetävät vaatteet ja asento kertoo jo paljon .

  VastaaPoista
 4. Lovely neighbor ;)
  Have a nice day !
  Anna

  VastaaPoista
 5. Tämä on hauskaa ja tykkään! Tamara ja torni ovat ihania!

  VastaaPoista
 6. Onpa tosiaan sorjat sääret neidolla! Seuraavina päivinä kannattaa olla tarkkana, jos vaikka joku komea mies kaappaa kauniin neidon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Tosiaan, Tamara ei pysty edes vikisemään, jos joku komea mies vie.

   Poista
 7. Ihana Tamara! Tuli heti mieleen pääsiäiskuvien hahmo jonka näytin blogissani jokin aika sitten.

  VastaaPoista
 8. Oih - ihana Tamara! Minä rakastan näitä - meillä on ollut vain "vastaavia" tonttuja tai uniikkeja "lumiukkoja" esim. ylösalaisin ja tykätään pukea niitä miten milloinkin...
  Varastossa on vanhoja kumppareita ja vaatehuoneessa olisi myös karsittavaa tällaiseen ilotteluunkin.... kunhan saan lapsenlapset seuraksi, niin ehkäpä. Yritin etsiä yhtä kuusen alla puoliksi lymyilevää tontun kuvaa blogista, mutta olen onneton tainnut julkiaista sen vain somessa ja sieltä ei kyllä löydä mitään.... joten tässä linkki yhteen lumiukkoon...
  https://repolainenreissaa.blogspot.com/2024/01/a-b-c.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Repolainen! Vaatekomeroista ja muista varastoista tosiaankin löytyy aina kaikkea hassutteluun sopivaa. Lumiukkonne on todella hieno. Hyvin keksitty, luovuutta on tarvittu. Ja lumiukko on vielä niin viimeisen päälle tehty, tyylikkäästi puettu, ja iho siloteltu kauniiksi.

   Poista
 9. Kyllä tuosta tamara lundin löytää. Todella hyvin tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sami niilola! Oikeasti tuo meni niin, että vasta tehtyäni mietin nimeä. Mutta joo, sattumalta esimerkiksi peruukin väri on aika osuva.

   Poista
 10. Onko Tamaran paikka kesälläkin tornin kupeessa ikään kuin kukkaistyttönä. Tamara on kaunis, niin kuin esikuvansakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä, Tamara saa viettää tuossa ympäri vuoden. Kiitos aimarii!

   Poista
 11. Hieno Tamara sorjine säärineen. Toivottavasti Tamara on saanut karistettua jo lumet vaatteiltaan ja pääsee nauttimaan vaihteeksi taas lämmöstä.
  Hyvää vappua niin Tamaralle, kuin sinullekin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti