Värihaaste - PUNAINEN

 

Aikoinaan hankin käsilaukun, jollaisia RISAko teki kierrätysmateriaaleista, kuten virkatuista liinoista. Olen käyttänyt paljon tätä laukkua.

Herttainen pikkuessuni. Enemmän käytän kyllä esiliinoja, joissa on myös yläosa. Minulla on muutama sellainen vanhanaikainen, sellainen joita äitini käytti.

Sitten Punaiset kissat ja muita punaisia kirjojani:

Nyt tulee toistoa. Seuraavan mallisia astioita esittelin jo sinisen värin yhteydessä. Minä hankin astioista aina mahdollisimman montaa eri väriä, vaikka vain 1 kpl kutakin väriä. En halua kahdentoista hengen astiastoa samaa väriä. Haluan pöytään mahdollisimman värikkään kauttauksen.


Ja kun nyt vaaleanpunaiseen siirryttiin, niin vielä yksi pieni söpö kahvikuppi. Sen on valmistanut kemiönsaarelainen keramiikkataiteilija Tiina Harjola. Kauneudestaan huolimatta kuppi on ihan käyttötavaraa, ei pelkkää silmäniloa. Katsohan tarkkaan myös lautasen reunassa olevat yksityiskohdat.




Pari akileijaa:


Vielä kaksi marjaa. Alimmainen on myrkyllinen punakoison marja. Älä syö. Etkä kyllä voi syödä ensimmäisiäkään. Ne tuli syödyksi jo viime kesänä suurella mielihyvällä:


Tämä on Repolaisen aloittama iloinen ja innostava värihaaste.

Rita A Kieltenopen kotiblogista keksi jatkohaasteen, jossa kuvataan kaikki tähän mennessä Repolaisen värihaasteessa olleet värit. Siis näin:

Kommentit

  1. Aivan ihanan suloisia punaisia haastekuvia! Noissa posliiniastioissa on tosiaan ihastuttavia yksityiskohtia.
    Kirjat ovat erityisen hyvin keksitty kuvauskohde. Mitenkäs minä unohdin tuon Ritan jatkohaasteen? Sinulla siihen vastaaminen näkyy sujuvan helposti, koska ihanuuksia löytyy kaikissa väreissä. :)
    Keväistä loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Sara! Kirjat ovat niin tärkeitä minulle, niin muistan kyllä niistä etsiä kyseiseen väriin sopivat. Kivaa loppuviikkoa ja viikonloppua Sinullekin!

      Poista
  2. Sinulta löytyy kaikkia värejä ja sitten vielä pystyt toteuttamaan tuon jatkohaasteen! Nostan hattua.
    Minustakin värikäs kattaus on kiva. Ei tosiaan tarvitse olla samaa astiastoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Värikäs on piristävää!

      Poista
  3. Lovely red...in all forms !
    And pictures too !
    Have a shinny day !
    Anna

    VastaaPoista
  4. Voi miten söötti laukku!! Kerrassaan upea. Ja kaikki muutkin kuvaamasi on kaunista. Minulla oli tänään viimeksi yläosallinen essu päällä, kun koulin taimia. Saa suojattua vaatteita hyvin. Ihana toi sun puoliessu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos Maatuska! Essut ovat tarpeellisia monessa tekemisessä.

      Poista
  5. Onpas herkulliset punaisen sävyt. Kivat kuvat.

    VastaaPoista
  6. Kivat kuvat olet löytänyt punaiseen haasteeseen erikoisen väriset akileijat ihanat .
    Punaisia astioita minulla ei paljon ole itsellä mutta pitää katsoa mitä löytyy .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nila! Kyllä nuokin akileijat ovat ihanat!

      Poista
  7. Astiat ovat ihan romanttisen kauniita. Romanttista linjaa kuvaa hieman essukin. Muistan, miten koulun käsityötunnilla piti ommella valkoinen essu yläosan ja hekseleiden kanssa. Vähänkös oli vaikeaa. Vattuja oli minullakin ja itse asiassa on hiukan vieläkin ja punakoison tunnistan kyllä. Sitä kasvoi ennen pihallani. Sinulla on erisävyistä punaista aika joukko. HYvin keräilty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos aimarii! Jaa joo, romanttista, enpä ollut tullut ajatelleeksi.

      Poista
  8. Iiiiiiik - täällä on niin paljon kaikkea ihanaa, etten kestä!! Vatut söin jo silmilläni.... joten se kippo sulta tyhjeni heti! Jestas tuota taidekuppia lintuineen, on todella zoomailun arvoinen!!
    Värikoodatut kirjasi ovat alkaneet houkutella "jatkohaasteena! - yläkerran rappukäytävän seinänmuotoon tehty kirjahylly voisi olla kuin sateenkaari, jos JOKU JOSKUS jaksaisi värikoodata ne noin - ihana idea!! Kiitos upeasta PUNAISEN-koosteesta! Punoittavia iloisia poskia tulevaan viikonloppuusi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset Repolainen! Näitä on niin mukava tehdä, kiva kun keksit tämän haasteen. Naama on punainen jo auringossa pihalla puuhailuista.

      Poista
  9. Riemastuttavaa väriloistoa, aivan ihanaa ❤️ Väriä astioissa ja tekstiileissä.
    Paljon iloista ja kaunista. Onnistuneesti toteutit jatkohaasteenkin. ❤️
    Tällä oli mukava aloittaa tämä päivä. ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Rita A, niin kauniisti sanottu!

      Poista
  10. Olipa silmäniloa, kiitos Anna. En ollut koskaan aikaisemmin nähnyt punaisia akileijoja! Hyvä, että neuvoit katsomaan kupin yläreunan yksityiskohtia, kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa! Akileijoja on olemassa varmaan kaikki sateenkaaren värit valkoisesta lähes mustaan. Jos Sinua kiinnostaa, niin kurkkaapa blogini sivuosasta aukeavaa aiempaa akileijablogiani, siellä on melko hyvä valikoima.

      Poista
  11. Punainen on oma lempivärini niin ihastelin kovin näitä kuviasi 😍 Punainen kastehelmi on upea jouluna. Naama on tosiaan myös punainen ☀️😂 Keramiikkakuppisi on oikea aarre! Ihanaa kevättä 💕🌸

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Samettihortensia! Ihanaa kevättä myös Sinulle!

      Poista

Lähetä kommentti