Farmasiapenkki


Farmasiapenkiksi nimitän uutta kukkapenkkiä, jonne kylvin alla olevassa kuvassa olevien pussien siemenet sekaisin. Useampi noista on kasvi, jota on käytetty aikoinaan lääkkeenä. Ajattelin, että on hauska tunnistaa nousevia pikkutaimia. No, niitä pikkutaimia on ilmaantunut tähän mennessä vain yhdenlaisia, noita ensimmäisessä kuvassa olevia. Ne oli helppo tunnistaa pallerokiurunkukaksi. Mutta missähän nuo muut kasvit viipyilevät?


Kun etsin netistä pallerokiurunkukan kuvia, löysin Rikkaruohoelämää -blogin Betweenin ottaman kuvan vuodelta 2019. Ja samana vuonna myös Kukka & Kaali -blogin Pauliina oli kasvattanut tätä kukkaa. Ainakin he siis tietävät millainen 
kaunis sininen kukinto olisi luvassa.

Toinen uusi kukkapaikka on kallion päällä, josta poistin viitapihlaja-angervot. Paikka on kuin kallioamme, jossa nyt on jo monenlaisia terhakoita pikkutaimia. Lisäksi siellä on pari jättiverbenan tainta, jotka sain ystävältäni. Jatkossa näemme mitä kaikkea siellä kesän mittaan kukkii.



Kuvittelenko vain, vai ovatko jotkut kasvit tänä keväänä tavallista rehevämpiä, esimerkiksi saniaiset.




Hyvää alkukesän jatkoa!


Kommentit

  1. Huomaan, että osa noista siemenistäsi on monivuotisia – niillä voi kestää kauemmin itää. Voi olla, että niitä itää ensi vuonna!
    Ihanan kaunista siellä, tuo kivinen sammalkuva on aivan uskomattoman kaunis paikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Monivuotisuuden lisäksi jossakin noista siemenistä suositeltiin esikasvatusta, joten siksikin itävät hitaasti, jos ollenkaan. Tuon mainitsemasi kuvan seutu on tonttimme vehreimpiä; puron uoman ymprillä on lehtomaista aluetta.

      Poista
  2. Pallerokiurunkukka on tehokas siementäjä ja paikan valtaaja viihtyessään. Kitkin sen jo aikoja sitten pois alkuperäisestä paikasta suunnitelmien muututtua. Yhä ilmestyy joka kesä siementaimia sinne tänne, mm. marjapensaiden väleihin.
    Et taida kuvitella, sillä minäkin olen ihmetellyt monien kasvien rehevyyttä ja runsautta. Saniaiset ovat hyvä esimerkki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, rehevyyttä siis on. Kiitos Between! Kiitos myös pallerokiurunkukkaan liittyvien kokemustesi kertomisesta!

      Poista
  3. Uskon, että kaikki kylvämäsi siemenet kyllä itävät jossain vaiheessa. Kuten Sailakin tuossa edellä sanoi, osa saattaa itää vasta ensi kesänä.
    Mukavaa sunnuntaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustuksesta Kruunuvuokko! Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa sinullekin.

      Poista
  4. Topakoita taimia ja ihania kukkia. (Siemenpussien nimet ovat kerrassaan kiehtovia.) Suosikkikuvani on kuitenkin viimeinen. Ikkunakuvaa idyllisempää on vaikeaa kuvitella. :)
    Monet kasvit näyttävät minustakin aika reheviltä ja vehreiltä tänä vuonna, varsinkin sen jälkeen kun on vihdoin saatu sateita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara! Rehevyyttä todellakin on paljon. Minäkin pidän kovasti tuosta ikkunakuvasta. Neilikoitten väri on valittu "saunabaarin" sisustuksen mukaan, mutta kyllä se sopii ulkoseinän punamultaankin.

      Poista
  5. Kukka kasvaa ikkunalla. tämä on niin nätti kuva. Melkein huvituin lukiessani siemenpusseista kukkien nimiä. Ovat jokseenkin mielikuvituksellisia, mutta kivoja ja minulle ihan vieraita.
    Tuota minäkin ajattelin, että siemenet itävät niin eri tahtiin. varmasti vielä nousee muitakin pikku alkuja.
    kesäinen rehevyys on just nyt. Myös Koillismaalla. Tosin minulla ei kasva juuri muuta, kuin pari kurkkua ja tomaattia purkeissa, sekä maissia terassin vihreäksi isoissa padoissa.
    Kiitos ja mainiota kesää sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos aimarii! Joidenkin kasvien nimet ovat aika hassuja. Sinun kasvisi tuovat myös herkuttelunautintoa.

      Poista
  6. Minulle kaikki ihan uusia tuttavuuksia . Ikkuna kuva on hurmaava ja kaunista on teillä luonto siellä . Ruusut on myös ihania niitä yritän täällä pönkittää .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Nila! Minullekin olivat ennestään tuntemattomia. Ruusuja kannattaakin pönkittää, on ne niin kauniita.

      Poista
  7. Oiva idea luoda farmasiapenkki 🧡 🌿🌱☘️
    Vanhanajan viehätystä on myös tuossa viimeisessä ikkunassa ❤️

    VastaaPoista

Lähetä kommentti