Onni istuttaa



Onni on herätä aamulla ja muistaa heti, että tänään minulla on istutettavaa. 

Onni on innostua uudesta asiasta, uusista kasveista, uusista kasvilajikkeista.

Minulla on näinä päivinä ollut nuo molemmat onnet.

En ole ennen ollut kovin kiinnostunut kuunliljoista. Ne ovat olleet jotain kookasta vihreää, joilla saa pienennettyä leikattavan nurmikon alaa. Mutta kun näin tuon ensimmäisen kuvan Hämy -nimisen kuunliljan, innostus iski. Hämy on niin kaunis, raikkaan vihreä.

Eilen aamulla heti herättyä muistin, että pihalla odottaa istutusta kassi, jossa on kolme erilaista kuunliljaa.

Kuvassa vasemmalla on vanhaa kantaa oleva Fagerin kuunlilja. Se taitaa olla samanlainen, jonka aiemmin hankin, ja jonka myyjä sanoi myös olevan vanhaa kantaa Laitilasta. Kassissa keskellä on Minute Man ja oikealla Hämy. Saimme nämä edullisesti torimyyjältä. Reippaita kookkaita taimia.

Näille taimille oli vielä tilaa pihan varjoisimpaan kulmaan tehdyssä kuunliljapenkissä. Kaikkien siellä istuvien nimiä en tiedä, mutta yksi siellä ennestään olevista on Tuoksukuunlilja. Nyt meillä on kahdeksaa erilaista kuunliljaa. 

Sitten vielä ihan muu juttu, salaisuus! Ostin kirpputorilta ikivanhan pikkutuolin koristeeksi pihalle. Eilen etsiskelin sille sopivaa paikkaa, mutta ei oikein löytynyt. Kävin sen äsken sijoittamassa meidän ruukkuasetelmaan, joka on enemmän miehen hallinnoima. Mutta siihen vaan tuolin asettelin. Mieskään ei sitä tiedä, hän vielä nukkuu. Vain sinä tiedät sen minun lisäksi, hih hih!

Kommentit

  1. Ihana vanha tuoli ja sopii niin hienosti tuohon!

    VastaaPoista
  2. Hei Anna!
    Aina on oikein mukava istuttaa uusia kasveja. Minulla ei ole ollut Hostaa monta vuotta, mutta ne on oikein kauniit. Kun ensimmäisen hankin niin niitä on sitten tullut useampia. Kiva tuo tuoli, sopii hienosti ruukkujen kanssa.
    Oikein hyvää viikonloppua /Marika

    VastaaPoista
  3. Kivat värit kuunliljojen lehdissä.
    Hih, ihana tämä tuolisalaisuus! Kerrohan sitten, kuinka kävi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Mies oli oikein tyytyväinen. Kehui kovasti.

      Poista
  4. Lovely little garden !
    Have a shinny weekend !
    Anna

    VastaaPoista
  5. Kuunliljoissa on ihanan paljon erilaisia lajikkeita. Meiltäkin löytyy muutamaa erilaista kuunliljaa. Vuosikausia sitten hankin vanhempieni luo pienen metsälammen reunalle kuunliljaa, jonka lehdissä oli valkeaa, vihreää ja viininpunaista. Olen koittanut löytää samaa lajiketta itsellenikin, mutta sitä ei ole tullut vastaani. Pitäisikin käydä katsomassa, löytyykö sitä enää vanhempieni luota. Kovin hyvin se ei koskaan kasvanut ja se jäi metsässä vähälle hoidolle. Jospa löytäisin edes muistiinpanoja siitä, olen nimittäin unohtanut lajikenimen. Hitsi miten soman tuolin olet löytänyt. Olet keksinyt sille täydellisen paikan. Ihana yllätys miehellesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollainen viininpunaistakin väriä kantava kuunlilja olisikin hieno. Mies tosiaan yllättyi iloisesti. Kiitos keijunkukkanen!

      Poista
  6. Tuoli on tehty tuohon asetelmaan! Niin totta tuo, että on onni istuttaa. Minullakin syksymmällä onni istuttaa uusia perennoja keskeneräiseen kukkapenkkiin -siinä on tilaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana syksy siis tulossa, kiitos Saraheinä!

      Poista
  7. Tosiaan ihastuttava tuoli ja sopii ihanasti ruukkuasetelmaan!
    Kyllä! Istuttaminen on parhaita ulkotöitä. Minulla olisi puuhaa ulkona vaikka kuinka paljon, mutta eniten innostaisi muutaman pensaan ja puuntaimen siirtäminen "taimikasvatusalueelta" lopulliseen paikkaansa. Lopullisia paikkoja vain ei ole vielä keksitty. :)
    Minäkin olen ihastunut kuunliljoihin vasta äskettäin. Upeat lehdet ja kauniit kukatkin.
    Ihanaa sunnuntaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara! Istutuspaikkojen etsiminenkin on kivaa, eikö?

      Poista
  8. Minä tykkään kuunliljoista myös. Luulin että omani ovat kokonaan kadonneet, mutta löysin omani heinittyneestä kolosta. Ukkoni oli istuttanut uuden tuijan varjoliljapenkkiin. Ei kuulemma huomannut liljoja ollenkaan. Semmoisia ne ukot on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että löysit kuunliljasi, kiitos enkulin käsityöt!

      Poista
  9. Upean näköinen ryhmä. Tuoli sopii asetelmaan täydellisesti.

    VastaaPoista
  10. Olen samaa mieltä - onni on istuttaa ja onni olla kiinnostunut kasveista.
    Meillä vain sataa niin hirmuisesti, että pelkään kasvieni puolesta. Hukkuvat varmaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi harmi, liiallinen sataminenkaan ei ole hyväksi. Kiitos aimarii kommentistasi!

      Poista
  11. Kuunliljoissa on upeita lehtivärejä ja-muotoja. Itse tykkään niistä enemmän ilman kukkia, jotka roskaavat ikävästi lehdet. Aika usein leikkaan kukkavarret nopeasti pois kun kukinta näyttää olevan loppupuolella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kukkavarsien leikkaaminen on hyvä neuvo, kiitos Maatuska!

      Poista

Lähetä kommentti