Värihaaste - VALKOINEN + JÄÄ


Lehmä Seilinsaarella, kuvattu muutama vuosi sitten. Lämmin lehmä. Minun oli pakko aloittaa tällaisellä lämmintä hehkuvalla valkoisella. Nimittäin valkoinen saa minussa aikaan henkisen vilutuksen, suorastaan horkan. Minulle valkoinen ei ole väri, se on puutostila, siitä puuttuvat värit. Muita puutostiloja ovat mm. erilaiset harmaat ja beiget.

Kaupunkijäätä kaksi kuvaa:



Matkakuvalunta ja -jäätä kaksi kuvaa. Aikoinaan risteilyllä yksi pysähdyspaikka Islannissa oli kirjailija Satu Rämön kotikaupunki. Huomaa myös pilvet, laiva, suojatien merkit, keskimmäisen kävelijän takki ja keltaisen talon ikkunanpuitteet 😁.


Joissakin kohtaa on vain siedettävä valkoista. Olisi vaikea kuvitella esimerkiksi lumipallopensaan kukkia kauniin oransseiksi. Tai itse asiassa, oikeastaan kyllä pystynkin kuvittelemaan; miten kaunis se olisikaan oransseilla kukkapalloilla. Mutta tiedän, että sen kuuluu olla valkoinen.

Tuon pensaan myötä päästiin takaisin turvalliseen lämpimään Satavuotiaaseen, jossa on värejä. Valkoista on vain jogurttitölkissä, ja siis joissakin kasvien kukinnoissa.

Auts, tämä valkoisuus alkoi vielä kuitenkin viluttaa. Lämmittelenpä mieltäni vanhoilla akileijakuvillani, on niissäkin osittain valkoista.


Tämä oli siis Repolaisen keksimä innostava värihaaste blogeille. Kiitos hänelle!

Kommentit

  1. Kiinnostavia kuvia . Täällä mökkitien varrella oli yhtenä vuonna myös valkoinen lehmä nyt en ole sitä nähnyt . Upeat lumipeitteiset vuoren huiput olet kuvanut .

    Perennoissa taas minusta valkoinen väri rauhoittaa värikkäitä osia . Valkosta löytyy meiltä kyllä aika paljon molemmista paikoista mutta ei kuitenkaan enemmistö ole .
    Kivat kuvat sinulla .

    VastaaPoista
  2. Ihana asenne valkoiseen :-D Oi että, oranssit kukkapallukat heidessä olisivatkin aivan uskomattoman ihanat!
    Ajattelin, että jos osallistun haasteeseen (on kyllä jatkuvasti niin paljon uutisia puutarhasta, ettei oikein ehdi näitä haasteita juuri nyt), laitan hailean värisiä kukkia. Niitä riittää, pidän vaaleasta. Mutta valkoinen on tosiaan vähän ankea. Etenkin talvella, hrrrr!
    Uskomattoman upea Islanti, silti! No, siellä ei onneksi ollutkaan tuolloin talvi.

    VastaaPoista
  3. Lovely whites !!!
    Beautiful pictures !
    Have a shinny day !
    Anna

    VastaaPoista
  4. Oi Anna mitkä kuvat, mietteet ja pohdinnat valkoisesta!! Minunhan tekisi mieli tehdä itsekin uusi postaus valkoisesta... täältä löytyisi samaisesta Seilin saaren lehmästäkin kuva. Oli pakko kaivaa kuvat esille ja 21.7.2020 kuvattu.... olimme tuolloin yötä Seilinsaarella. Eilen juuri tuli puhetta Seilistä - se on saarena, aiheena niin kiehtova, että lähtisin varmaan kauaksikin sen perään esim. teratteriin... vielä ei ole tarvinnut Turkua ja Saloa kauemmaksi mennä... toinen lempiaihe on Myrskyluodon Maija - sen perässä ajeltiin eilen Ypäjälle saakka.
    No - harhauduin... mutta kun osui ja upposi.

    Ihanasti pohdit valkoista lämpötilojen mukaan... löytyyköhän kaikista väreistä eri asteet? Hmm... siinäpä pohdittavaa ja kuva Islannista - sinä todella osaat katsoa ja löytä'ä värejä, tai värittömyyttä elämästäsi... suojatien viivat, takki... ihana!! Siis niin mahtavaa pohdintaa valkoisen kautta elämästä, että juuri siksi tällä haasteella on merkitystä... Olen niin onnellinen kun olet innokkaana mukana - kiitos!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Repolainen lämmittävistä sanoistasi!

      Poista
  5. Iik, joko on uusi värihaaste? Just sain sateenkaaret blogattua 😀
    Hyvä monipuolisesti kehitelty valko-bloggaus sinulta.
    Lehmä on paras 💚

    VastaaPoista
  6. Sinulla on mainioita ajatuksia valkoisesta. Nääntyisit varmaan vartissa joutuessasi kliinisen valkoiseen minimalistikotiin. Mielenkiintoista, miten värit vaikuttavat ihmiseen. Minulle tarjotaan usein harmaata, jota toki joissain vaatteissa vähän on. Se ei kuitenkaan ole millään tavoin minun värini. Punaista taasen on vaikea vastustaa.
    Olet löytänyt kivoja valkoisia yksityiskohtia. Suojatie ja risteilyalus valkoisina nousivat oitis kuvasta esiin.

    VastaaPoista
  7. Todella hienoja kuvia! Matkakuvat ovat tosiaan mielenkiintoisia ja hyvin keksittyjä, mutta eniten ihastuttavat nuo upeat akileijat.
    Minun valkoiset kukkani tulevat kyllä aiheuttamaan sinulle vilunväristyksiä... :)
    Ihanaa, kaunista heinäkuun päivää! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara, kestän kyllä vilunväristyksetkin, jos niitä tulisi!

      Poista
  8. Seilin saaren valkoinen lehmä ja siitä saadaan valkoista maitoa. Sinulla on jännä suhde valkoiseen, mutta kuviin löysit hyvin sitä kuitenkin. Minä tykkään valkoisesta muiden värin rinnalla. Se ikään kuin korostaa niitä värikkäitä värejä.
    Oli varmasti kokemus risteillä Islantiin. Joskus selalinen oli omallakin tulevaisuushartallani. Ei näy toteutuvan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Risteily oli tosiaan kiinnostava. Kiitos aimarii!

      Poista
  9. Hyvin sait valkoisen kuviin. Upeita ovatkin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti