Kolme kuvaa: Syyskuu

Sormet

Äitini aikoinaan opetti leipomaan sormet -pikkupullia. Ne tehdään samoin kuin korvapuustit, mutta kolmionmallinen taikinarullan pala leikataankin saksilla sormiksi, eikä paineta korvapuustiksi.

En ollut pitkään aikaan leiponut pullia, ja nyt kävi niin, että jätin taikinan liian löysäksi. Sitä oli vähän hankalampi käsitellä, mikä näkyy kuvassakin; oli vähän sottaista puuhaa. Ja uunissa suurimmasta osasta pullia tulikin litteitä räpylöitä, ei sormia vaan räpylöitä! Muutenkaan sormet-pullat eivät ole mitään norminäppejä vaan yksilöllisiä sinne sun tänne vinksallaan olevia sormia. Siinä niiden hauskuus ja herkullisuus onkin.

Kyllä nauratti, kun näin nämä räpylät. Sopisiko, että tässä kohtaa tämän kuukauden nimi olisikin ryyskuu?!

Muuten, yksi tarkoitus minulla oli mainostaa, että hei kokeilepas tehdä sormet-pullia, että ne ovat söpöjä ja helppoja tehdä.
 Siltäkin osin taisin epäonnistua.
Paitsi hei, jos pesäpalloa pelaava lapsesi tai lapsenlapsesi tarvitsee kahviomyyntiin pullaa, niin tässäpä oiva idea, eikö?!

Syksyllä kaikki on toisin -elokuva


Elokuvan kuvan ja infotekstin olen kaapannut Wikipediasta. En muista enää tarkalleen tekikö itse elokuva vaikutuksen minuun. Mutta otsikko jäi mieleeni elämään. Aina kun joku asia ei ole ollut hyvin; on tukalan kuuma sää, on joku vaikea homma tehtävänä, johonkin juttuun on kaivannut muutosta, tms. niin vähän kuin lohtulauseena olen hokenut itsekseni "Syksyllä kaikki on toisin, syksyllä kaikki on toisin."


Siemenkodat


Sammakonpoikanen

Tämä tyyppi kävi kurkkimassa blogissa jo tässä hiljattain, muistatko? Tämäkin kuva olisi oikeastaan ryyskuun kuva. Nyt kun poikaset ovat kasvaneet viisisenttisiksi, näen että ne ovat rupikonnia. Vielä pari viikkoa sitten pihalla juoksenteli valtavasti kolmesenttisiä sammakon alkuja. Nyt ne ovat kasvaneet ja väki on vähentynyt. Kuvan yksilökin saattaa kohta hävitä. Yritin varoittaa häntä lähistöllä liikkuvista mm. kyykäärmeen poikasista, mutta ei, ei mennyt piiloon. Kun näin hänet myöhemmin uudestaan oli vain noussut vielä enemmän näkösälle tuolla betonisella räystäänaluskourulla.

                                 🏵

Tämä on Kristiina K:n alulle panema kiva haaste blogeille. Suurkiitokset hänelle!

Kommentit

  1. Mainiot s-kuvat!
    Leipomasi pullat näyttävät todella herkullisilta. Minä en ole leiponut pullaa pitkään aikaan. Viimeksi kokeilin pyöreitä pullia huonomuistisen ikäihmisen kanssa, jonka pullista tuli täydellisen kauniita, kun taas minun pullistani... ei tullut. :D
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara! Onneksi pullien ulkonäkö ei vaikuta makuun.

      Poista
  2. Ryyskuu sopii hyvin, ryystän kahvia juttuasi lukiessani.
    Ihanat räpylät, ensin ajattelin vesilinnun räpylöitä, mutta tosiaan pesäpalloräpylöitähän siinä. Oiva idea pesäpallojoukkueen kannatuskahvioon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Miksei muuten kuukausien nimiä joskus uudistettaisi. Aina samat, iäti ja alati. 😂

      Poista
  3. Tajusin heti sormipullien idean! Ovat kyllä herkullisen näköisiä ja mitäs pienistä ulkonäköseikoista. Tuon elokuvan olen tainnut nähdä töllöstä..kivat syyskuun kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sini! Kiva, eikös olekin hyvä idea noi sormipullat.

      Poista
  4. Great pictures !
    The bread looks really good !
    Have a yummy weekend !
    Anna

    VastaaPoista
  5. No nyt oli todella erikoiset sanat keksitty! Olen tainnut minäkin tuon elokuvan nähdä. Oikein ihanaa syyskuuta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina K! Kiitos samoin, mukavaa syyskuuta sinulle!

      Poista
  6. Miten herkullisia sormipullia! Niitä pitääkin kokeilla. Leivon pikkupullia lähes joka viikko, mutta noista tulisi vaihtelua. Tällä hetkellä myös omenapiirakkabuumi on meneillään meidän talossa.

    Rupikonnahan se siinä! Minä näin yhden tänä kesänä, se oli iso ja piiloutuneena suuren vesiastian alle - miten lienee sinne päässytkin. Nostin astiaa sen tyhjennyttyä ja huomasin konnan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa! Rupikonnat herättävät jänniä tunteita, kun niitä läheltä katsoo. Niissä on enemmän särmää ja jämäkkyyttä kuin tavallisissa sammakoissa.

      Poista
  7. Löysästä taikinasta saa hyvät pullat. Naurattaa tuo "räpyläpulla". Minä olen joskus leikannut tasapötköjä rullasta ja palasen melkein poikki keskeltä ja kaatanut palasen toisen puolen toisen päälle (olikohan tarpeeksi sekastvasti sanottu). Tämä on nopeaa.
    Voi tuota lutusta sammakkoa. Muuttuisikohan prinsessaksi jos antaisi pusun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monenlaisia muotoja pulliin saa, kun vain käyttää mielikuvitusta. Sinun vinkkiä täytyy kokeilla. Pusutteluun en ala rupikonnan kanssa, niin läheiseksi en kuitenkaan koe 😂. Kiitos kommentistasi enkulin käsityöt!

      Poista
  8. Mä olen kanssa ryyskuun kannalla :D

    En ole aikoihin tehnyt sormipullia, en edes tiennyt niille tuota nimeä. Itse onnistuin pilaamaan omani leikkaamalla viillot liian syvään. Niinpä pullat hajosivat osiin syödessä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eihän tuo hajoaminenkaan pullien makua haittaa! Pitäisiköhän perustaa ryyskuu-puolue, kun on jo vähän kannatustakin 😂. Kiitos Pia K!

      Poista
  9. Hyvältä näyttää kuitenkin räpyläpullat :)!

    VastaaPoista
  10. Viis siitä onko ulkonäkö ihan toivotun lainen. Maku ratkaisee ja pullat näyttävät herkullisilta.😊

    VastaaPoista
  11. Vai että ryyskuu .😃 . Minä en saanut elokuutakaan tehtyä .Sormipullia pitää tehdä kun seuraavan kerran leipoo . Olen nyt kesällä jättänyt leivonnan väliin . Hyvältä näyttää melkein kuin minun nivelrikkoiset sormeni .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä olet hauska kommenteissasi, kiitos Nila!

      Poista
  12. Oih - SORMIpullat menee ehdottomasti kokeiluun kun tämä omenapiirakan pyöräyttäminen tästä hiipuu... ryyskuu kuulostaa ihan yhtä hauskalta kuin pelakuu... jota minä pienenä oikeasti luulin kuukaudeksi vaikka ne paljastuikin sitten mummin akkunalla oleviksi...
    Tuon "Pikku prinssin" muistelinkin jo nähneeni - eikö häntä vieläkään ole kukaan suudellut??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä luulin lapsena, että juomalasin pohjassa lukee Ouralex, kunnes vasta aikuisena tajusin, että sehän onkin Duralex 😂. Pahoin pelkään, että jos joku prinssiä on suudellut, on samantien nielaissut kokonaan.

      Poista
  13. Seuraavan kerran, kun haluan pullaa, niin leivon sinun oppisi mukaisia sormipullia. Siemenkodat on jotenkin kauniita ja niitä on niin monenlaisia.
    Rupikonna tai rupisammakko on hellyyttävä. Tänä kesänä olen vuosien jälkeen niitä taas nähnyt.
    Nyt taisi syyskuu jo muuttua täälläkin ryyskuuksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa sanailua on kommenttisi, kiitos aimarii!

      Poista

Lähetä kommentti