Juhlapäivä




Joka joulu teen tassupipareita suklaakoristeella. Nyt kokeilin isohkoja sydämiä, joiden sisään laiton hasselpähkinäkaakaolevitettä.

Tein myös mehevän tortun. Vuoan pohjalle ensin voitaikinaa, päälle reipas kerros rommi-kirsikkamarmeladia. Kuvassa vasta pieni osa marmeladista. Seuraavaksi kerros Fazerin sinistä ja päällimmäiseksi kerros piparitaikinaa. Tarjoilin sitä kermavaahdon kanssa.

Tortusta saisi kauniimman, jos kaulitsisi tuon piparitaikinan sileäksi ja päälle tekisi haarukalla tai jollain muulla vastaavalla kuviointia. Ja pursottaisi sitten tuon kermavaahdon nätisti, eikä rönttäisi lusikalla kuten minä tein. Mutta maku on tärkein. Tarvitseeko sanoa, että tuliko hyvää? Rommin, kirsikan ja suklaan maut sopivat erinomaisesti yhteen.





Ja vielä kuva, jossa nuo juhlatortun eri kerrokset näkyvät hyvin.

Hyvää itsenäisyyspäivää 🇫🇮🕯!

Kommentit

  1. Tämäpä kuulostaa – ja myös näyttää – suussasulavalta!
    Hyvää itsenäisyyspäivää sinullekin!

    VastaaPoista
  2. Tuo kakku... On varmasti sanoinkuvaamattoman ihana.
    Hyvää itsenäisyyspäivää! 💙🤍

    VastaaPoista
  3. Vesi kielellä katson kuviasi! Hyvää Itsenäisyyspäivää sinnekin<3

    VastaaPoista
  4. Makuyhdistelmä minun makuuni: rommi-kirsikka-suklaa. Tämä pitää laittaa korvan taakse tai pikemminkin tekolistalle. Johan tässä kieli pyörii suussa pelkästä odotuksesta.
    Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle!

    VastaaPoista
  5. Kiitos Anna. Tuo herkku on varmasti taivaallista! Minä herkkusuu olen ihan myyty :)

    VastaaPoista
  6. Voin mahdoton mitkä makuyhdistelmät ja mikä taituruus ja ahkeruus 🌹
    Oikein pyörryttää 🙃

    VastaaPoista
  7. Pitääpä kokeilla täytettyjä pipareita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannustan kokeilemaan, kiitos Maija kommentistasi!

      Poista
  8. On liian hyvää onnistuakseen minun köökissäni

    VastaaPoista

Lähetä kommentti