Repolaisen Kesäkuun Bingo
Valitsin pystyrivin vasemmalta eli IHAN PIHALLA - JOTAIN UUTTA - HÄVIKKI.
IHAN PIHALLA
Pihalla kasvaa lipstikkaa, raparperia ja ruohosipulia.
JOTAIN UUTTA
Repolaisen ansiosta olen tutustunut minulle uuteen vihreään tomaattiin; herkullinen maultaan, joka päihittää useimpien punaisten tomaattien maun.
JÄMÄT/HÄVIKKI
Tein pyhäaamun kahville köyhiä ritareita mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa. Kermavaahtoa jäi yli. Laitoin sitä suolakeksin päälle. Koristeeksi vadelma. Tarjoilin sen itselleni Arabian vanamo-tassilta. Heitin vadelman pois. Tai söin sen siis erikseen. Söin kuorrutetun suolakeksin. Hurmaava makuyhdistelmä!
Ihan pari minuuttia sitten Kari totesi ääneen, että pitäisi istuttaa lipstikkaa; on kuulemma erityisen hyvä lihakeiton mauste ? No ei meillä kyllä sellaista ihan oikeaa lihakeittoa ole vuosiin keitetty :-).
VastaaPoistaSuolaisen ja makean liitto pelittää aina !
Lipstikka käy moneen muuhunkin ruokaan. Kyllä, makea ja suolainen ovat mainio pari. Kiitos Terhi!
PoistaKyllä sinun kuvia syö silmillään...
VastaaPoistaEikös vain olekin vihreät pikkutomaatit kuin karkkeja...
Kiitos iloa tuottavasta BINGOsta - napsahti kerralla koko rivi!
Kiitos kannustavasta kommentistasi ja tästä haasteesta!
PoistaMitä... kermavaahtoa suolakeksin päällä :-D En kyllä usko, että on hyvää, ennen kuin itse maistan!
VastaaPoistaLipstikka on ihanaa. Eilen tein keittoa, johon laitoin ihan hirveästi lipstikkaa, niin että keitto maistuu lähes vain siltä, vaikka siinä on myös juureksia ja lammasmakkaraa ja tomaattikastike ja valkosipulia. Ja papuja. Tuli aivan törkeän hyvää.
Olet oikeassa Saila, ei oikein paras maku ollut - olisi pitänyt olla enemmän kermavaahtoa 🤣. Herkullista keittoa olet tehnyt. Lampaanlavasta saa uskomattoman hyvää kaalikeittoa. Kiitos Saila!
PoistaMaukkaat kuvat nam😋 Onnea bingosta!
VastaaPoistaKiitos Päivi!
PoistaKauniisti esittelit bingosi. Minulla oli joskus komea lipstikka, joka kasvoi vuodesta toiseen aina vain. Vähemmän käytin, mitä se kasvoi. Vihreiden tomaattiem maku on itseltäni vielä testaamatta, mutta makean ja suolaisen makuyhdistelmästä tykkään.
VastaaPoistaKiva kommentti, kiitos aimarii! Eikös juu suklaaleivonnaisiinkin suositella laitettavaksi hippusen suolaa korostamaan suklaan aromia. Että noinkin makea ja suolainen toimivat yhteistyössä.
PoistaKivoja kesänraikkaita 🍏 Vihreä tomaatti kiinnostaa!
VastaaPoistaVihreää tomaattia kannattaa maistaa, kiitos Rita A!
PoistaHieno bingorivi, ihanat värit joita tosiaan söi ihan silmillään. Tomaatin ystävänä (voiko niin sanoa, kun aina syö kaikki ystävänsä, siis tomaatit 😉) tuo vihreä kiinnostaa. En ole niitä missään nähnyt. Silmät auki siis.
VastaaPoistaMeillä oli tänne muuttaessamme valtava lipstikkapuska pihalla - en tiedä hävitinkö sen, kun leikkasin sen ja laitoin niput tuohon verannalle kuivumaan. Oi että sitä tuoksua, olisipa senkin saanut purkkiin.
Kuivatettua lipstikkaa tuli paljon ja ystäväni oli iki-onnellinen kun annoin sitä hänelle. Omat lienee jo kaikki käytetty. Mutta pihalla sitä ei enää ole näkynyt. Tai sitten tuo Terijoen salava varjostaa liikaa...
Lipstikan tuoksu tosiaan on hurmaavan herkullinen. Hyvä heitto tuo, että ystävät syödään. En ole koskaan ymmärtänyt tätäkään kiertoilmaisua, että joko ollaan tai ei olla jonkun ruuan ystävä. Jos joku tarjoaa jotain, mistä ei tykkää, niin miksei voi sanoa, etten tykkää tai en halua. En sano, jos joku tarjoaa suklaata, että joo otan kyllä, olen suklaan ystävä.
PoistaNiin, enpä minä tänään tuolla meidän satamassa yhtään ystävää syönyt - halasin kyllä kymmeniä, kun heitä vuosien jälkeen näin 😉☺️
PoistaKyllä minä reilusti sanon, etten tykkää, mutta aina löytyy niitä jotka ei sitä kerrasta usko "no kyllä sitä nyt, maista edes". Eiköhän kuuskymppinen jo tiedä miltä mikäkin maistuu 😂
Paitsi parsa! Mutta otin riskin tänään ja ostin kylän maalaispuodista nipun parsaa. Olen luvannut sitä maistaa, kunhan Mursu sen minulle valmistaa - huomenna se on edessä.
nyt on kyllä syötävän ihana bingorivi
VastaaPoistaKiitos enkulin käsityöt!
Poista